Να προσφέρεις από αγάπη όχι από συμφέρον!

Δημοσιεύθηκε 20 Νοεμβρίου, 2020

Υπάρχουν κυρίως δυο κατηγορίες ανθρώπων .Εκεινοι που προσφέρουν την ανιδιοτελής αγάπη τους απλόχερα κ ολόψυχα και εκείνοι που προσφέρουν περιμένοντας την ανταπόδοση ,τον θαυμασμό είτε θέλοντας να εξυπηρετησουν προσωπικές τους ανάγκες . 

Η προσφορά δεν είναι μόνο οικονομική βοήθεια σε κάποιον που έχει ανάγκη .Οταν είσαι δοτικός άνθρωπος σε κάθε συναναστροφή σου προσφέρεις κ κάτι από εσένα .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εχεις αναρωτηθεί ποτε πόσοι χρειάζονται τη βοήθεια σου ; Κοίταξε γύρω σου.Υπαρχει ένα παιδί που δεν έχει γονείς ,ένας άστεγος που δεν έχει ένα πιατο φαγητό ,ένας αρρωστος που δεν έχει τα φάρμακα του.Ξανα κοίταξε γύρω σου.Υπαρχει ο φίλος σου που χρειάζεται τη στήριξη σου ,υπάρχουν οι γονείς σου που χρειάζονται τον χρόνο σου,υπάρχει ο σύντροφος σου που χρειάζεται το ενδιαφέρον σου .

Γυρω σου λοιπόν υπάρχουν τρόποι να βοηθήσεις όποιον έχει ανάγκη.Αρκει να στρέψεις το βλέμμα σου προς τη σωστή κατεύθυνση.Αρκει να προσφέρεις έστω και το ελάχιστο.Αυτο το ελάχιστο είναι σίγουρα αρκετό για κάποιον.

Το καλό, η χαρά, η προσφορά, η αλληλεγγύη, έχουν δράση αντικαταθλιπτική, καλλιεργούν το πνεύμα και τη φαντασία, διεγείρουν τα συναισθήματα. Και το σπουδαιότερο: μας συνδέουν με τους άλλους, τους συνανθρώπους μας. 

Καθώς βοηθάς τους άλλους, βοηθάς και τον εαυτό σου!Όταν κάνεις κάτι καλό για κάποιον, ενισχύεις τον αυτοσεβασμό σου και  την αυτοεκτίμηση σου γιατί η πράξη της προσφοράς, σου δημιουργεί συναισθήματα ικανοποίησης και πληρότητας. 

Είναι μαγικό να προσφέρεις αγάπη.

Είναι μαγικό επισης να συναναστρέφεσαι με ανθρώπους ίδιους με εσένα .Οι όμορφοι άνθρωποι θα σε αναγνωρίσουν κ θα σε εκτιμήσουν γιατί τους μοιάζεις .

Εγώ ανήκω σε αυτή την κατηγορία  ανθρώπων .Εσυ;

CBF7A41A 494D 4A64 AFBC 8D719FE76AD0

 

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram