Τι να προσέχεις όταν ψωνίζεις ρούχα online

Δημοσιεύθηκε 25 Αυγούστου, 2020

Πέρα από τα καλά του online shopping υπάρχουν παρ’ όλα αυτά, μερικά πράγματα που πρέπει να προσέχεις όταν κάνεις τις αγορές σου διαδικτυακά. Μπορεί να αγοράσεις ένα ρούχο που δεν σου κάνει ή να απογοητευτείς με το προϊόν που αγόρασες. Σε αυτές τις περιπτώσεις τι κάνεις; Παρακάτω, λοιπόν, σου λέμε τι πρέπει να προσέχεις στις διαδικτυακές αγορές σου. Όλα όσα πρέπει να μάθεις για το online shopping θα το βρεις παρακάτω, κάνοντας σωστότερες αγορές από εδώ και πέρα.

#1. Διάβασε τα χαρακτηριστικά του προϊόντος
Τα περισσότερα sites έχουν λεπτομέρειες για τα ρούχα και τα αξεσουάρ τους. Εάν υπάρχει μοντέλο στις φωτογραφίες του προϊόντος, συνήθως στα στοιχεία θα δεις το size που φοράει το μοντέλο. Έτσι, θα μπορείς να συγκρίνεις τα μεγέθη με βάση το δικό σου. Έπειτα, υπάρχουν όλα τα χαρακτηριστικά, από τα υλικά μέχρι και το fit του ρούχου. Όλα αυτά τα στοιχεία θα σε βοηθήσουν να κρίνεις αν το ρούχο που κοιτάς είναι θα έχει καλή εφαρμογή πάνω σου, αν σ’ αρέσει το ύφασμα κτλ., κάνοντας τελικά τη σωστότερη αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

#2. Απέφυγε ρούχα με έντονες ραφές
Για να είσαι σίγουρη για το fit του ρούχου που αγοράζεις, φρόντισε το σχέδιο να μην έχει έντονες ραφές. Και εξηγώ: αν αγοράσεις ένα ρούχο με ραφές κάτω από στήθος για παράδειγμα, και δεν έχεις μεγάλο στήθος, δεν θα κολακεύει. Στο online shopping, φρόντισε τα ρούχα που επιλέγεις να μην έχουν ορατές ραφές. Αυτό ισχύει και για τυχόν πιέτες που ακουμπούν σε σημεία του σώματος με αποτέλεσμα να μην κολακεύουν ή να εφαρμόζουν σωστά στο σώμα.

#3. Προτίμησε «σταθερά» υφάσματα
Όταν πρόκειται να αγοράσεις ρούχα με πιο στενή εφαρμογή, σιγουρέψου ότι το ύφασμά τους είναι σταθερό. Τα λεπτά υφάσματα δεν έχουν πάντα την καλύτερη εφαρμογή και συνήθως χρειάζονται μεταποίηση. Ειδικά, από την στιγμή που δεν μπορείς να δοκιμάσεις το ρούχο, για να αποφύγεις τις επιστροφές, βεβαιώσου ότι το ύφασμα είναι σταθερό, άρα θα προσφέρει και καλύτερη εφαρμογή στο σώμα.
onlineshopping def

#4. Πες «ναι» στις απλές σιλουέτες
Αν είσαι πρωτάρα στο online shopping, και δεν έχεις δοκιμάσει ρούχα του brand από το οποίο πρόκειται να ψωνίσεις, κάνε το εξής: τέσταρε τα μεγέθη του brand επιλέγοντας ρούχα σε απλές γραμμές. Μια φούστα σε Α γραμμή, ένα φόρεμα που κουμπώνει με απλό τρόπο (π.χ. φερμουάρ στην πλάτη) είναι καλές επιλογές. Και αυτό, γιατί πρόκειται για ρούχα που ακόμη κι αν δεν εφαρμόσουν άψογα πάνω σου, μπορείς να μεταποιήσεις εύκολα.

#5. Κάνε τη μοδίστρα κολλητή σου
Ακόμα και όταν ψωνίζεις από φυσικό κατάστημα, είναι σημαντικό να έχεις μια καλή μοδίστρα. Οτιδήποτε δεν είναι sur mesure και κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου, θα έχει ατέλειες. Μικρές ή μεγάλες. Τα μαζικής παραγωγής ρούχα που ψωνίζουμε ως επί το πλείστον, χρειάζονται μικρομεταποιήσεις για να εφαρμόζουν τέλεια. Το κάθε σώμα είναι διαφορετικό και το να έχεις μια καλή μοδίστρα για να διορθώνει τις ατέλειες στα ρούχα σου, θα σου προσφέρει ένα αψεγάδιαστη εφαρμογή. Αυτό ισχύει ειδικά με τις online αγορές, και αν ψωνίζεις από ένα e-shop για πρώτη φορά όπου δεν έχεις ξαναδοκιμάσει τα ρούχα του –άρα δεν γνωρίζεις την εφαρμογή τους.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram