Πρόγραμμα δράσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση

Δημοσιεύθηκε 24 Μαρτίου, 2021

Όπως ξανά είπαμε σε προηγούμενο άρθρο μας, υπό άλλες συνθήκες ο φετινός εορτασμός της 25ης Μαρτίου θα ήταν πολύ ξεχωριστός από θέμα εκδηλώσεων αφού φέτος κλείνουμε τα 200 χρόνια από την ηρωική επανάσταση του 1821

Ο covid-19 όμως, δεν μας το επιτρέπει και έτσι θα γιορτάσουμε μεν αλλά λίγο διαφορετικά
Ο Δήμος Χαλκιδέων οργάνωσε με σειρά συμβολικών δράσεων, προσαρμοσμένες πάντα στα μέτρα πρόληψης κατά του κορονοϊού και χωρίς την παρουσία κοινού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα:

• Διαδικτυακή Συναυλία «Η Συμφωνία της Λευτεριάς» των Μουσικών Συνόλων
Την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021 και ώρα 20:30 το βράδυ, τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Χαλκιδέων θα παρουσιάσουν Διαδικτυακή Συναυλία με τίτλο: «Η Συμφωνία της Λευτεριάς» -Ελληνική σουίτα.
Μία μουσική περιγραφή, ντυμένη με δυνατούς στίχους των μεγάλων Ελλήνων ποιητών, Διον. Σολωμού, Γ. Ρίτσου, Οδ. Ελύτη, Ν. Γκάτσου, Μ. Ελευθερίου και σε συνθέσεις των Ν. Μάντζαρου, Σ. Ξαρχάκου, Χ. Λεοντή κ.α.
Τραγουδούν: Γιώργος Δρακούλης, Νατάσα Γιαννακού, Γιάννης Κομνηνός .
Την Ορχήστρα διευθύνει ο Αρχιμουσικός, Πέτρος Ν. Πρόκος.
Η Συναυλία θα μεταδοθεί από το κανάλι της ιστοσελίδας του Δήμου Χαλκιδέων www.dimoschalkideon.gr, την επίσημη σελίδα του Δήμου στο Facebook και από την επίσημη σελίδα του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ στο Facebook: Gohalkida
• Εορταστικός διάκοσμος
1. Κατά μήκος της Παραλίας Χαλκίδας και στην οδό Βενιζέλου έχουν αναρτηθεί επαναστατικά λάβαρα με τις μορφές Ελλήνων και Ευβοιωτών Ηρώων της Επανάστασης του ‘21.
2. Στο Στρογγυλό της παραλίας, έχουν τοποθετηθεί συμβολικά 21 ιστοί με σημαίες των επαναστατών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ιστορικές σημαίες και η εξέλιξη της Ελληνικής μας Σημαίας μέχρι σήμερα.
3. Στoν προβλήτα Αγ. Νικολάου, υπάρχει εικονογραφημένη παράσταση μάχης με τον Γεώργιο Καραϊσκάκη, στην οποία κρατά τη Σημαία της Επανάστασης και περιμετρικά σε ιστούς θα τοποθετηθούν οι Επαναστατικές Σημαίες της Νησιωτικής Ελλάδας.
4. Δημοτικές Ενότητες: Οι είσοδοι των Δημοτικών μας Ενοτήτων έχουν διακοσμηθεί με λάβαρα των Ηρώων της Επανάστασης και με το έμβλημα της αφίσας για τον εορτασμό της Επετείου των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση του 1821 «ΕΛΛΑΔΑ 2021».
• Φωτισμός
Τα χρώματα της Ελληνικής Σημαίας θα αποδοθούν με φως, τόσο στο καμπυλωτό περίγραμμα της παλαιάς γέφυρας, όσο και στην πρόσοψη του Δημοτικού Μεγάρου «Κότσικα» στην παραλία και στον εσωτερικό χώρο του Μεγάρου θα είναι φωτισμένη η συμβολική παράσταση της Ελεύθερης Ελλάδας.
• Ο Εθνικός Ύμνος σε όλο τον Δήμο

Σε ολόκληρο τον Δήμο Χαλκιδέων, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, από ώρα 10:00 έως και ώρα 13:30, θα κυκλοφορούν οχήματα με μεγάφωνα, από τα οποία θα ηχεί ο Εθνικός Ύμνος και το μήνυμα του εορτασμού της Επανάστασης και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Πηγή φωτογραφιών : Facebook Δήμου Χαλκιδέων

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram