Πόσο θεραπευτικό είναι το κλάμα;

Δημοσιεύθηκε 11 Νοεμβρίου, 2023

Αν και το κλάμα είναι δείγμα αδυναμίας και προτιμούν να καταπιέζουν μέσα τους όλα όσα τους βαραίνουν, είναι απόλυτα ανακουφιστικό και σε απελευθερώνει από την πίεση που βιώνεις για πολλά θέματα που σε απασχολούν.

Άφησε τον εαυτό σου ελεύθερο να εκφραστεί όπως θέλει. Αν σου βγει να γελάσεις, να κλάψεις ή να ουρλιάξεις, κάντο χωρίς ενδοιασμούς. Πάρε το χρόνο σου και όταν τελειώσεις θα δεις πόσο πιο ανάλαφρα θα αισθανθείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι συμβαίνει όταν δεν κλαίμε;

Το στρες έχει επιπτώσεις στον οργανισμό σου. Το σώμα σου ξεσπά και σου στέλνει μηνύματα να αντιληφθείς ότι κάτι δεν πάει καλά. Η κατακράτηση του άγχους μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και στο στόμα και τη γνάθο. Μπορεί να τρίζετε τα δόντια σας χωρίς να υπάρχει λόγος ή να αισθάνεστε σφίξιμο στους ώμους ή την πλάτη σας. Επομένως, το κλάμα είναι ένας τρόπος που σου επιβάλλει στην ουσία ο οργανισμός σου να κάνεις προκειμένου να λειτουργεί καλύτερα.

Ωστόσο υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που εκτός από το κλάμα, εκφράζουν το τι νιώθουν γράφοντάς τα σε ένα ημερολόγιο. Είναι ένας αρκετά αποτελεσματικός τρόπος, γιατί απελευθερώνεις τις σκέψεις σου όπως εσύ θες και γράφεις πράγματα τα οποία ίσως να μη θες να πεις στους στενούς σου φίλους, έτσι αυτόματα ανακουφίζεσαι από όλο το βάρος.

Αν δυσκολεύεσαι να κλάψεις ή δεν έχεις το χρόνο ή δε θες να σε δουν, μπορείς να μείνεις μόνος στο σπίτι, να βάλεις μια συναισθηματική ταινία που σίγουρα θα σε βοηθήσει να κλάψεις, άρπαξε και ένα πακέτο χαρτομάντηλα και απλά άφησε τον εαυτό σου ελεύθερο. Φρόντισε απλά μετά να ενυδατώσεις τον οργανισμό σου από την απώλεια υγρών.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram