Πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τα κλινοσκεπάσματά μας;

Δημοσιεύθηκε 29 Μαΐου, 2020

Τα μικρόβια και η σωστή υγιεινή βρίσκονται στο προσκήνιο αυτή τη στιγμή, τώρα περισσότερο από ποτέ. Ωστόσο, μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο οι άνθρωποι δεν πλένουν τα κλινοσκεπάσματα όσο θα περίμενε κανείς.

Νέα έρευνα που διεξήχθη από το OTTY Sleep διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι ενδέχεται να θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο ασθενειών επειδή δεν πλένουν αρκετά τα κλινοσκεπάσματά τους. Η μελέτη, η οποία δημοσκόπησε 1.002 κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου, αποκάλυψε ότι τα άτομα αυτά έπλεναν τα σεντόνια και τις παπλωματοθήκες τους, λιγότερο από τις συνιστώμενες οδηγίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι άνθρωποι άλλαζαν (και συνεπώς έπλεναν) τις παπλωματοθήκες και τα σεντόνια τους κάθε 12 ημέρες, τη στιγμή που οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι αυτό πρέπει να γίνεται κάθε εβδομάδα. Ωστόσο, η μελέτη διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες στην έρευνα έπλεναν τις πιτζάμες τους το συνιστώμενο όριο, δηλαδή κάθε εβδομάδα. Όσον αφορά το πλύσιμο των στρωμάτων,αυτό θα πρέπει να γίνεται κάθε τρεις μήνες (ή τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο) για να αποφεύγονται τα ακάρεα . Παρομοίως, συνιστάται τα μαξιλάρια να πλένονται στο πλυντήριο κάθε τρεις μήνες για να διατηρούνται φρέσκα και χωρίς ν΄αποτελούν εστίες μικροβίων.

Η μελέτη εξέτασε επίσης την υγιεινή πριν από τον ύπνο και διαπίστωσε ότι οι άντρες ήταν λιγότερο πιθανό να κάνουν ντους πριν πέσουν στο κρεβάτι, σε σύγκριση με τις γυναίκες. Αυτό σημαίνει ότι οι άνδρες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να φέρουν μικρόβια στο κρεβάτι τους.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram