Πως θα κάνεις το χρώμα των μαλλιών σου να διαρκεί περισσότερο

Δημοσιεύθηκε 26 Μαΐου, 2020

Τα πιο έντονα χρώματα στα μαλλιά μας είναι λογικό να ξεθωριάζουν εύκολα και γρήγορα και σίγουρα κάτι τέτοιο δεν το θέλει καμία μας.

Μην ανησυχείς όμως γιατί σου έχουμε κάποια πολύ απλά tips για να έχει μεγαλύτερη διάρκεια η βαφή στο μαλλί σου. Για πάμε να δούμε μερικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η θερμοκρασία του νερού παίζει ρόλο

Όσο απίστευτο και αν σου φαίνεται, η θερμοκρασία του νερού παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Όταν το νερό είναι πολύ ζεστό εξουδετερώνει γρήγορα τη βαφή και την απομακρύνει από τη τρίχα σου. Φρόντισε να λούζεσαι με χλιαρό προς παγωμένο νερό ειδικά σε φρεσκοβαμμένο μαλλί και θα δεις ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τη βαφή και διάρκεια του χρώματος σου.

Η συχνότητα των λουσιμάτων είναι σημαντική

Τα λουσίματα παίζουν ρόλο μιας και όσο πιο πολύ πλένεις το μαλλί σου, τόσο πιο πολύ φεύγει η βαφή που έχεις βάλει. Ένα λούσιμο κάθε 2- 3 μέρες είναι ιδανικό για να βοηθήσει τη διάρκεια της βαφής. Απέφυγε να λούζεσαι κάθε μέρα και μόνο όταν το έχεις πραγματικά ανάγκη. Αν δεν πιάνεις και δεν ξύνεις τα μαλλιά σου συνέχεια, δεν θα λαδώνουν συχνά και δεν θα χρειάζεται να τα λούζεις συνέχεια.

Το σαμπουάν και η μάσκα έχουν σημασία

Υπάρχουν πολλά προϊόντα στην αγορά που βοηθάνε στη συντήρηση του χρώματος σου. Μάσκες και σαμπουάν που ενισχύουν το χρώμα σου και δεν το ξεθωριάζουν. Κάνε μία φορά την εβδομάδα την ειδική μάσκα για τη διάρκεια του χρώματος σου και φρόντισε να χρησιμοποιείς το σαμπουάν που έχεις επιλέξει για βαμμένα μαλλιά. Αν δεν ξέρεις ποιο να αγοράσεις, μπορείς να ρωτήσεις τον κομμωτή ή τη κομμώτρια σου.

Δώσε βάση στη θερμότητα και στα προϊόντα styling

Τα πολλά προϊόντα styling (λακ, αφρός, ζελές κλπ), όπως και οι διάφορες συσκευές για ίσιωμα, μπούκλες, πιστολάκι κλπ, καταστρέφουν και σπάνε τη τρίχα μας. Εκτός από αυτό, ξεθωριάζουν το χρώμα μας, όπως και το πολύ ζεστό νερό. Στο εμπόριο, υπάρχουν πιο ήπια φυτικά προϊόντα styling που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, όπως επίσης μπορείς να φτιάξεις τα μαλλιά σου χωρίς περιττή θερμότητα.

Ένα χρωμοσαμπουάν βοηθάει

Αν το χρώμα σου έχει ξεθωριάσει αλλά δεν θέλεις να βάψεις τα μαλλιά σου πάλι, μπορείς να εφαρμόσεις ένα χρωμοσαμπουάν. Τα χρωμοσαμπουάν σε βοηθάνε να διατηρήσεις περισσότερο καιρό το χρώμα στα μαλλιά σου αλλά δεν έχουν και τόσα χημικά όπως οι βαφές μαλλιών. Επίσης, μπορείς να το χρησιμοποιείς πιο συχνά από τις βαφές και δεν καταστρέφει τη τρίχα σου, κάτι εξίσου πολύ σημαντικό. Μπορείς να βρεις πολλά χρωμοσαμπουάν στα ειδικά καταστήματα με προϊόντα ομορφιάς.

Ακόμα και η πετσέτα

Σίγουρα αυτό δεν το γνώριζες, αλλά και η πετσέτα έχει τον ρόλο της. Φρόντισε να μην τρίβεις δυνατά τη πετσέτα στα μαλλιά σου γιατί έτσι χαλάς και το χρώμα αλλά και τη ποιότητα της τρίχας και του κεφαλιού σου. Μπορεί να εμφανιστεί ξηροδερμία και πιτυρίδα συν της άλλης. Να σκουπίζεις τα μαλλιά σου απαλά με μία απαλή πετσέτα και να τα προσέχεις.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram