Πως θα φτιάξετε το μπαλκόνι των ονείρων σας

Δημοσιεύθηκε 8 Αυγούστου, 2023

Κάθε φορά που επισκέπτομαι ένα φιλικό σπίτι παρατηρώ τα φυτά εσωτερικού και εξωτερικού χώρου και καταγράφω λάθη λάθη λάθη. Λάθη στις επιλογές, στην τοποθέτηση στη φροντίδα κτλ κτλ. Εγώ γράψει πολλές φορές πως θα επιλέξετε τα σωστά φυτά για το χώρο σας. Σήμερα όμως θέλω να μοιραστώ μαζί σας το μυστικό μου για ένα τέλειο μπαλκόνι χωρίς κόπο. Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε το δικό σας πράσινο πίνακα.

Εγκαταλείψτε την ουτοπία να έχετε στο μπαλκόνι σας φυτά που ευδοκιμούν καλύτερα στη γη. Ναι, μπορεί να μεγαλώσει ένα γιασεμί στο μπαλκόνι υπό προϋποθέσεις, πολύ κόπο και φροντίδα αλλά ποτέ δεν θα γίνει το μοσχομυριστό γιασεμί της αυλής. Επιλέξτε λοιπόν για το μπαλκόνι σας ως βάση μεγάλα πράσινα φυτά με πυκνό και μεγάλο φύλλωμα. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε σε αυτή τη φάση είναι οι επιλογές να αντέχουν στην παγωνιά. Ο Φίκος Μπέντζιαμιν και Σεφλέρα οι απόλυτη σύμμαχοι σε αυτή σας την προσπάθεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάμε τώρα στον καημό που λέγεται ανθοφόρα φυτά. Αυτά που θα δώσουν το χρώμα στο χώρο σας. Δεν υπάρχει τίποτα πιο δύσκολο από το να πετύχουμε πλούσια ανθοφορία και να διατηρήσουμε υγιή φυτά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Απαιτεί πολύ χρόνο, πολλές γνώσεις και φυσικά κοστίζει. Γλάστρες, υποστρώματα, λιπάσματα, εντομοπροστασία κτλ κτλ.

Η λύση για να έχουμε ένα ανθισμένο μπαλκόνι 365 το χρόνο είναι οι αντικαταστάσεις. Φτιάξτε ένα στοκ από υπέροχες γλάστρες ή διακοσμητικά δοχεία και απλά τοποθετήστε τα φυτά της επιλογής. Μόλις κουραστούν ή τελειώσει η εποχή τους πάμε για άλλα. Η πρακτική αυτή κοστίζει πολύ λιγότερο και η αισθητική απόλαυση μεγαλύτερη. Μια βόλτα μια φορά το δίμηνο στο φυτώριο είναι επιβεβλημένη. Πιστέψτε με θα το απολαύσετε πολύ περισσότερο από να προσπαθείτε συνεχώς να διατηρείτε τα φυτά σας σε άριστη κατάσταση. Με τα χρόνια θα δείτε σιγά σιγά και τι μπορεί ευδοκιμήσει καλύτερα στο χώρο σας.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram