Πικάντικες τροφές : Κι, όμως, μπορούν να μας κάνουν κακό

Δημοσιεύθηκε 20 Απριλίου, 2021

Το πιπέρι και τα πικάντικα καρυκεύματα χαρίζουν ένταση στο φαγητό και αποτελούν αδυναμία πολλών, ενώ υπάρχουν κουζίνες που τις τιμούν δεόντως. Οι καυτερές τροφές γενικότερα, μάλιστα, θεωρείται ότι βοηθούν στηνκαύση θερμίδων και στην ώθηση του μεταβολισμού. Προτού, όμως, τις καταναλώσετε, πρέπει να ξέρετε ότι έχουν και τα μειονεκτήματά τους.

Αν έχετε δέρμα με τάση για ακμή, πρέπει να ξέρετε ότι μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά με τέτοιους είδους τροφές και να «φουντώσει», ενώ μπορεί να γίνει παρόμοια ζημιά και κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα αιμοφόρα αγγεία στο δέρμα είναι πιο ευάλωτα και αντιδραστικά τότε και λόγω του ότι κάποιες πικάντικες τροφές τα διογκώνουν, το δέρμα δείχνει λιγότερο νεανικό και περισσότερο παραμορφωμένο στην εμμηνόπαυση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Πώς να αντιμετωπίσετε το… κακό; Μην στερηθείτε τα αγαπημένα σας καυτερά, απλώς προτιμήστε να μην τα καταναλώνετε συχνά, αν δεν θέλετε να δείτε ερυθρότητα, πρήξιμο και ευρυαγγείες στο σώμα και το πρόσωπό σας.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram