Πώς μπορεί η yoga να ενισχύσει την απώλεια βάρους;

Δημοσιεύθηκε 27 Ιανουαρίου, 2021

Η yoga μας κάνει σίγουρα να φαινόμαστε ψηλότεροι, γιατί διορθώνει την στάση μας. Είναι δεδομένο επίσης ότι τονώνει και δυναμώνει ολόκληρο το σώμα μας.

Υπάρχει όμως μια μεγάλη συζήτηση, που αφορά το αν η yoga μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι όμως μπορεί, καθώς:

Μειώνει την επιθυμία για παχυντικό φαγητό

Η yoga έχει την ιδιότητα να μειώνει τα επίπεδα του άγχους και να προσφέρει χαλάρωση, περιορίζοντας έτσι την τάση σας να εκτονώνεστε μέσω του φαγητού. και κάνοντάς σας να νιώθετε μικρότερη επιθυμία για θερμιδογόνες τροφές κενές σε θρεπτικά συστατικά.

Καταπολεμά την αϋπνία

Η ενασχόληση με τη yoga έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στην καταπολέμηση της αϋπνίας, αναβαθμίζοντας παράλληλα την ποιότητα του ύπνου.

Συμβάλλει στη μείωση του κοιλιακού λίπους

Λόγω του έντονου στρες, υπάρχει μια μικρή μεν, αλλά χρόνια, υπερπαραγωγή κορτιζόλης, η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε αύξηση του λίπους, κυρίως στην περιοχή της κοιλιάς. Μάλιστα, αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες με μικρότερη περίμετρο μέσης σε σχέση με την περίμετρο γοφών παράγουν λιγότερη κορτιζόλη κάτω από συνθήκες στρες σε σχέση με τις γυναίκες με μεγαλύτερη περίμετρο μέσης. Η γιόγκα έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα της συγκεκριμένης ορμόνης.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram