Πως να μην ξανά πάρεις τα κιλά που έχασες από τη δίαιτα

Δημοσιεύθηκε 19 Νοεμβρίου, 2023

Η σταθεροποίηση του σωματικού βάρους επιτυγχάνεται με την κατανάλωση ποικίλων τροφίμων από όλες τις ομάδες της διατροφικής πυραμίδας.

1.Βάλε στην ζωή σου τα γαλακτοκομικά τα φρούτα και τα λαχανικά που είναι τα κύρια τρόφιμα που προσφέρουν στον οργανισμό όλα τα εφόδια για τις ζωτικές λειτουργίες του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

2."Ανεβαίνοντας" τη διατροφική πυραμίδα, που είναι το Α και το Ω στη διατροφή, μπορείς να καταναλώνεις κρέας και ψάρι δυο φορές την εβδομάδα.

3.Τρόφιμα όπως είναι τα γλυκά, το πρόχειρο φαγητό τύπου fast-food και τα αλμυρά σνακ πρέπει να τα καταναλώνεις όσο το δυνατόν λιγότερες φορές, γιατί είναι πλούσια σε λιπαρά, θερμίδες, ζάχαρη που οδηγούν προοπτικά σε αύξηση σωματικού βάρους.

Μικρές, απλές και καθημερινές συμβουλές από την Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγο Αθηνά Ρούντου για να διατηρήσεις τα κιλά που με πολύ κόπο έχασες:

- Το σύνολο της ημερήσιας διατροφής πρέπει να μοιράζεται σε 3 κυρίως γεύματα και 3 σνακ.

- Πάντα πρέπει να έχουμε μαζί μας σνακ χαμηλών θερμίδων (μπάρες δημητριακών ολικής αλέσεως, cream-crackers σίκαλης, μπισκότα πολυδημητριακών, ανάλατοι ξηροί καρποί).

- Το φαγητό μας να συμπληρώνεται με άφθονη σαλάτα.

- Ξεκινάμε πάντα τη μέρα μας με πρωινό.

- Καθημερινά καταναλώνουμε 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών.

- Καθημερινά καταναλώνουμε 2 μερίδες γαλακτοκομικών χαμηλών σε λιπαρά.

- Προτιμάμε εποχιακά φρούτα και λαχανικά.

- Καταναλώνουμε ψωμί, ρύζι, ζυμαρικά/δημητριακά ολικής αλέσεως.

- Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα πρέπει να αποτελείται από 2 μερίδες ψάρι, 1 μερίδα κοτόπουλο, 2-3 μερίδες όσπρια/λαδερά, 1 μερίδα ζυμαρικά ολικής αλέσεως. Το κόκκινο κρέας είναι καλό να καταναλώνεται 1 φορά στις 15 μέρες.

- Να μην παραλείπουμε τα γεύματά μας, η συχνή πρόσληψη τροφής συμβάλλει στο να μην μένουμε ποτέ νηστικοί.

- Να μην πηγαίνουμε στο super market πεινασμένοι και να ετοιμάζουμε πάντα μια λίστα από τα τρόφιμα που χρειαζόμαστε.

- Παρουσία ελκυστικού φαγητού ή λιχουδιάς, καλό είναι να καταναλώσουμε μικρή ποσότητα και όχι να επέλθει κορεσμός από αυτό.

- Να πίνουμε καθημερινά 8-10 ποτήρια υγρών (νερό, χυμοί, πράσινο τσάι, καφές).

- Ακολουθούμε καθημερινή φυσική δραστηριότητα (30 λεπτά ημερησίως

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram