Πως να κόψετε μόνη σας αφέλειες στο σπίτι

Δημοσιεύθηκε 15 Φεβρουαρίου, 2021

Αν είστε σε σκέψεις να αλλάξετε το hairlook σας, τότε πριν κλείσετε ραντεβού με τον κομμωτή σας για όταν ανοίξουν εκ νέου, ρίξτε μια ματιά στα it κουρέματα της νέας χρονιάς.

Ανάμεσα σε αυτά βλέπουμε και το καρέ με αφέλειες, ένα κούρεμα που ξεκίνησε να αποκτά ολοένα και περισσότερες οπαδούς εδώ και ένα χρόνο και φαίνεται πως θα συνεχίσει να χαράσσει την πορεία του και μέσα στο 2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και επειδή όπως το lockdown καλά κρατεί και τα κομμωτήρια είναι κλειστά, συμβουλευτήκαμε τους hair experts και σου παρουσιάζουμε βήμα βήμα τον τρόπο για να τριμάρεις τις αφέλειες σου σωστά.

Ακολούθησε τις συμβουλές μας για άψογες diy αφέλειες:

Λούσε τα μαλλιά σου και στέγνωσε τα όπως κάνεις συνήθως, ακολουθώντας την φορά που θες να στέκονται οι αφέλειές σου. Στην συνέχεια, αφού τις φέρεις στο κέντρο του προσώπου σου, χτένισε τες και χώρισέ τες σε δύο πλευρές, πίσω από τα αυτιά.

Στην συνέχεια μοίρασε τα μαλλιά σου τρία μέρη. Το ένα στην μέση, πάνω ακριβώς από το ύψος της μύτης, και τα άλλα στις δύο άκρες το προσώπου.

Ξεκίνησε το τριμάρισμα από την τούφα που έχεις φέρει στο κέντρο. Χρησιμοποίησε την χτένα για να απλώσεις τις τρίχες και με τα δάχτυλά σου κάνε έναν οδηγό που θα σε βοηθήσει να ορίσεις το μήκος και το περιθώριο που θέλεις. Μόλις καθορίσεις το ιδανικό μήκος πάρε το ψαλίδι και με ανοδικές κινήσεις άρχισε να τριμάρεις τα μαλλιά που βρίσκονται κάτω από τα δάχτυλά σου.

Mόλις θα έχεις ολοκληρώσει την διαδικασία και τα μαλλιά σου θα έχουν αρχίσει να αραιώνουν στα άκρα, χρησιμοποίησε ξανά το ψαλίδι, με κίνηση προς τα επάνω, και άρχισε αυτή τη φορά να ψαλιδίζεις διαγώνια. Σιγά, σιγά θα αρχίσουν τα μαλλιά σου να αποκτούν το μήκος που θέλεις. Είναι πολύ σημαντικό να κάνεις μια πρώτη αραίωση προκείμενου μετά να κόψεις τις αφέλειες πιο εύκολα.

Αυτό που πρέπει να κάνεις τώρα είναι να αφήσεις κάτω τα μαλλιά( το κεντρικό τμήμα που τρίμαρες) για να βεβαιωθείς ότι το μήκος είναι σωστό. Εάν είναι όλα εντάξει, προχωράς στο επόμενο βήμα. Χτένισε τη δεξιά πλευρά προς το κέντρο έτσι ώστε να ενώνεται με το μεσαίο κομμάτι που ήδη έχεις κόψει και σφίξτε τα δάχτυλα σύμφωνα με το μεσαίο τμήμα. Χρησιμοποιώντας την ίδια κίνηση κοπής, προς τα πάνω, άρχισε να κόβεις τα μακριά μαλλιά από τη δεξιά πλευρά για να ενωθεί με τη μεσαία.

Άφησε τώρα ελεύθερες την δεξιά και την μεσαία πλευρά προκειμένου να δεις αν έχουν πάει όλα καλά. Βεβαιώσου ότι η μεσαία και η δεξιά τούφα συνδέονται σωστά. Αυτή είναι κατάλληλη στιγμή για να διορθώσεις οτιδήποτε σε περίπτωση που έχει γίνει κάποιο λάθος. Μόλις είσαι σίγουρη ότι όλα είναι εντάξει , επανέλαβε και για την αριστερή άκοπη πλευρά την διαδικασία που ακολούθησες και για τη δεξιά.

Tώρα λογικά, αν όλα έχουν πάει καλά, έχεις χαρίσει στις αφέλειές σου το σχήμα που επιθυμείς.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram