Πώς να φροντίσω το τατουάζ το καλοκαίρι;

Δημοσιεύθηκε 15 Ιουλίου, 2020

Μόλις έκανες το νέο τατουάζ σου και είσαι τρισευτυχισμένη! Τι γίνεται όμως τώρα που θα πας διακοπές και θα είναι διαρκώς εκτεθειμένο στο ήλιο; Αν αναρωτιέσαι «πώς να φροντίσω το τατουάζ το καλοκαίρι», αυτό το κείμενο είναι για εσένα! Ιδού όλα όσα πρέπει να ξέρεις, πριν κλείσεις τη βαλίτσα σου!

The facts
Η πολύωρη έκθεση στον ήλιο μπορεί να ξεθωριάσει το τατουάζ σου. Ιδιαίτερα επιρρεπή στη φθορά είναι τα νέα τατουάζ (αυτά που έκανες πριν από 1-3 εβδομάδες), καθώς στην ουσία αποτελούν για ανοιχτές πληγές. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σε σύγκριση με τα μαύρα, τα πολύχρωμα είναι πιο πιθανό να αλλοιωθούν, καθώς τα ανοιχτά χρώματα μπορεί να ξεθωριάσουν πολύ πιο εύκολα από τα πιο σκούρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς να φροντίσω το τατουάζ το καλοκαίρι;
1. Φόρεσε αντηλιακό
Το αντηλιακό θα βοηθήσει με την προστασία από τον καρκίνο του δέρματος, τη γήρανση και τα εγκαύματα. Η εφαρμογή του θεωρείται καίρια αν θέλεις να προστατεύσεις τα τατουάζ σου. Επίλεξε ένα προϊόν με SPF 30 ή 50 και προστασία πλήρους φάσματος, δηλαδή και από τις ακτίνες UVA και από τις ακτίνες UVB. Μην ξεχνάς να το ανανεώνεις κάθε 2 ώρες για να είσαι σίγουρη πως η επιδερμίδα σου θα παραμείνει υγιής και το τατουάζ σου αναλλοίωτο.

2. Απόφυγε τον ήλιο
Αν θέλεις να γλιτώσεις την ταλαιπωρία του να εφαρμόζεις διαρκώς αντηλιακό, απόφυγε τον ήλιο, ειδικά τις πρώτες εβδομάδες με το νέο σου τατουάζ.

3. Κάνε τατουάζ το χειμώνα
Ο πιο εύκολος τρόπος να αποφύγεις τη φθορά από τον ήλιο στο τατουάζ σου, είναι να επισκεφθείς τον αγαπημένο σου tatoo artist το χειμώνα. Εάν επιμένεις να κάνεις το τατουάζ σου το καλοκαίρι, προτίμησε να κλείσεις ραντεβού τουλάχιστον ένα μήνα πριν φύγεις για διακοπές στο νησί.

4. Ενυδάτωσε την επιδερμίδα σου
Απόφυγε τα ντους με καυτό νερό, που μπορούν να ξηράνουν την επιδερμίδα και προτίμησε δροσερά σύντομα ντους. Μην ξεχνάς επίσης να ενυδατώνεις καλά την επιδερμίδα σου με μια πλούσια κρέμα, προκειμένου να τη βοηθήσεις να διατηρηθεί υγιής.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram