Πως να φροντίσετε την επιδερμίδα σας αν φοράτε πολλές ώρες τη μάσκα προστασίας

Δημοσιεύθηκε 9 Αυγούστου, 2020

Μετά την έξαρση των νέων κρουσμάτων στην Ελλάδα οι πολίτες καλούνται και πάλι να χρησιμοποιούν μάσκα όταν εισέρχονται σε κλειστούς χώρους όπως υπεραγορές, φούρνους, πολυκαταστήματα, εκκλησίες, ανελκυστήρες κ.α

Αν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που θα πρέπει να τη φοράτε αναγκαστικά για πολλές ώρες λόγω της εργασίας σας, δεν θα πρέπει να ξεχνάτε τη φροντίδα της επιδερμίδας μας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας αναφέρει ότι 97% των δερματικών βλαβών επιδεινώθηκαν από τα μέτρα πρόληψης στους γιατρούς της πρώτης γραμμής στο Hubei της Κίνας. Το 70% των εργαζομένων εμφάνισαν ξηρότητα στο δέρμα, 56.8% ευαισθησία και 52.5% φαγούρα. Πάνω από το 60% σημείωσαν ότι το δέρμα του ξεφλούδιζε πιο συχνά, το 49.4% παρατήρησε κοκκινίλες και το 32.9% εμφάνισε σπυράκια. Τα περισσότερα από αυτά στην περιοχή που φορούσαν τη μάσκα.

Οι δερματολόγοι εξηγούν ότι τα συμπτώματα αυτά προκαλούνται επειδή το δέρμα δεν αναπνέει σωστά στα σημεία που εφαρμόζεται η μάσκα, οι ερεθισμοί οφείλονται στα υλικά που οι μάσκες είναι κατασκευασμένες και στα σημεία πίεσης όπως η μύτη και τα αυτιά. Επιπλέον, εξαιτίας των σταγονιδίων που βγαίνουν από το στόμα μας με την ομιλία ή την αναπνοή είναι εύκολο να δημιουργηθεί δερματίτιδα γιατί η υγρασία στο σημείο παραμένει για πολλή ώρα.

Τι πρέπει να κάνεις:

Πριν φορέσεις τη μάσκα:

Πλύνε καλά το πρόσωπό σου

Το πιο σημαντικό για να προλάβεις τον ερεθισμό και την εμφάνιση σπυριών είναι να κρατάς το δέρμα σου καθαρό και καλά ενυδατωμένο. Πλύνε το πρόσωπό σου απαλά με ένα καθαριστικό με ουδέτερο pH πριν φορέσεις τη μάσκα για να απομακρύνεις λιπαρότητα, σκόνη και βακτήρια.

Κάλυψε τυχόν πληγές

Αν έχεις πληγές, σκασίματα του δέρματος ή σπασμένα σπυράκια καλό θα είναι να τα καλύψεις με κάποιο λευκοπλάστ πριν φορέσεις τη μάσκα για να τα προστατέψεις από τριβές ή υπερβολική υγρασία.

Μη φορέσεις makeup

Οι δερματολόγοι συνιστούν να αποφεύγεις να φοράς makeup, ειδικά αν δεν είναι αντιαλλεργικό, γιατί μπορεί να φράξει τους πόρους και να δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το δέρμα να αναπνέει. Αν θες να δείχνεις περιποιημένη μπορείς να βάψεις τα μάτια σου που έτσι κι αλλιώς είναι τα μόνα που φαίνονται όλη μέρα.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram