Τι να πιούμε για να ανακουφίσουμε τον πόνο στο στομάχι

Δημοσιεύθηκε 13 Ιανουαρίου, 2024

Πολλοί είναι οι λόγοι που μπορούν να προκαλέσουν ενοχλήσεις τοπικά στο στομάχι σου, από απλή δυσπεψία μέχρι έλκος και τροφική δηλητηρίαση.

Όταν προκύπτουν τα συμπτώματα, ο πόνος μπορεί να είναι στην καλύτερη περίπτωση άβολος και στη χειρότερη εξουθενωτικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, μπορείτε να απαλλαγείτε φυσικά πίνοντας ένα από τα παρακάτω ροφήματα που σας προτείνουμε.

Φυσικά αν ο πόνος επιμένει θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Χαμομήλι

Το χαμομήλι είναι πιθανότατα το πιο διάσημο ρόφημα για την αντιμετώπιση των στομαχικών ενοχλήσεων, καθώς φαίνεται να συμβάλλει στη μείωση των διαταραχών του στομάχου και των συμπτωμάτων του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου. Μπορούμε να καταναλώσουμε το χαμομήλι ως ρόφημα, το οποίο θα βρούμε σε φακελάκι ή να το φτιάξουμε μόνοι μας. Αν θέλουμε να το παρασκευάσουμε μόνοι μας, χρησιμοποιούμε 4 κουταλιές της σούπας αποξηραμένο χαμομήλι, ρίχνουμε καυτό νερό από πάνω του και το καλύπτουμε για 5-10 λεπτά. Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκο χαμομήλι, το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να το ρίξουμε σε καυτό νερό και να το αφήσουμε για 3 λεπτά.

Μέντα

Η μέντα δρα ως αντισπασμωδικό του γαστρεντερικού σωλήνα, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι ηρεμεί τους μυς του στομάχου και βελτιώνει την πέψη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σε ορισμένα εστιατόρια σερβίρουν τσάι μέντας στο τέλος του γεύματος.

Τζίντζερ

Ο λόγος για τον οποίο το τζίντζερ είναι τόσο χρήσιμο είναι ότι βοηθά στην κινητικότητα του γαστρεντερικού σωλήνα. Αυτό σημαίνει απλώς ότι κρατά τα πάντα ομαλά, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της ναυτίας.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram