Παγκόσμια Ημέρα Φάρων σήμερα : Φάρος Κακής Κεφαλής στη Χαλκίδα

Δημοσιεύθηκε 15 Αυγούστου, 2020

Ένα από τα σημαντικότερα σύγχρονα μνημεία που δίνουν το στίγμα της Ελλάδας και την περίοπτη θέση που κατείχε ανέκαθεν η χώρα μας στην παγκόσμια ναυτική ιστορία είναι οι Φάροι.

Σήμερα, 15 Αυγούστου ως παγκόσμια ημέρα Φάρων οφείλουμε να τιμήσουμε τον δικό μας, που δεν είναι αλλος από το Φάρο Κακής Κεφαλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο φάρος αυτος, που είναι χαρακτηριστικός και γνωστός σε όλους μας βρίσκεται στον Ευβοϊκό κόλπο, και συγκεκριμένα στη Χαλκίδα μας.
Κατασκευάστηκε το 1886. Το ύψος του πύργου του ειναι 12 μέτρα και τό εστιακό του ύψος είναι 21 μέτρα. Είναι εγκατεστημένος στη βόρεια πλευρά της Χαλκίδας στο ακρωτήριο στην ομώνυμη θέση Κακή Κεφαλή.

Για όσους δεν το γνωρίζουν ο φάρος αυτός είναι από τους ελάχιστους επανδρωμένους φάρους του ελληνικού Φαρικού Δικτύου. Διαθέτει τέσσερα μικρά δωμάτια, τουαλέτα και κουζίνα.


Στο παρελθόν έχουμε μιλήσει για την ιστορία και το μύθο που υπάρχει γύρω από αυτόν αλλά μπορείτε να τα θυμηθείτε διαβάζοντας το παρακάτω άρθρο και παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον!

Η ιστορία μυστηρίου στον Φάρο της Χαλκίδας, που λίγοι γνωρίζουν!

Η ιστορία μοιάζει με θρίλερ και αποτελεί ένα μυστήριο που λίγοι έχουν συζητήσει στη πόλη...

Πέραν όλων των άλλων, όμως,  αν επισκεφθείτε το φάρο αυτό θα έχετε το πλεονέκτημα να απολαμβάνεις την απέραντη ομορφιά του Ευβοϊκού και να βλέπετε ένα μεγάλο μέρος της πόλης, από ψηλά!


Αποτελεί από τα πολύ όμορφα σημεία της πόλης μας και για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για αυτόν μπορούν να πάρουν ακόμη μια μικρή γεύση διαβάζοντας τα παρακάτω.

Κάτι που δε γνωρίζεις για την Εύβοια είναι τα ονόματα των Φάρων της!

15 Αυγούστου : Παγκόσμια Ημέρα Φάρων. Ένα αφιέρωμα στον Φάρο της Χαλκίδας! (photo & video)

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram