Όμορφη βραδιά για τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Νικολάου

Δημοσιεύθηκε 21 Ιουλίου, 2020

Μια βραδιά με όμορφες και δυνατές στιγμές, χάρισε στους παρευρισκόμενους ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου, ο οποίος μετρά 38 χρόνια από την ίδρυση του και 7 από την ανασύσταση του.

Η βραδιά ξεκίνησε με τον Αγιασμό του Συλλόγου, συνέχισε με τα εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου Αγίου Νικολάου και έκλεισε με μία συγκινητική στιγμή, αφού βραβεύτηκαν όλοι οι Πρόεδροι των προηγούμενων Διοικητικών Συμβουλίων.
Τα εγκαίνια πραγματοποίησαν ο Αρχιμανδρίτης πατέρας Πορφύριος, η Δήμαρχος της πόλης κ. Βάκα Έλενα και η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χαραλάμπους Χριστίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Λαογραφικό Μουσείο Αγίου Νικολάου είναι ένα όνειρο ετών που υλοποιήθηκε με τη βοήθεια των ανθρώπων που απλόχερα έδωσαν τα εκθέματα που βρίσκονται στο χώρο. Και αν όλα πάνε καλά το Λαογραφικό μουσείο, μπορεί να αποτελέσει τον φορέα εκείνο που θα καταγράψει την ιστορία του τόπου, ενώ παράλληλα μπορεί να αναδειχθεί σε μια σημαντική εστία πολιτισμού.

Ας δούμε την δραστηριότητα αυτή και ως μεγάλο δώρο στα σημερινά, αλλά και τα αυριανά παιδιά. Γιατί έτσι θα γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο ζωής των παππούδων τους, των γιαγιάδων τους, το πνεύμα της εποχής εκείνης και θα γνωρίσουν τα πατροπαράδοτα και σήμερα απειλούμενα ή ξεχασμένα πλέον ήθη και έθιμα εκατονταετιών. Χωρίς τη βοήθεια και τη στήριξη του κόσμου όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να πάρουν μορφή.

Δείτε παρακάτω το φωτογραφικό υλικό :

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram