Οι δουλειές του σπιτιού που είναι καλύτερες κι από γυμναστική

Δημοσιεύθηκε 13 Νοεμβρίου, 2023

Αν ο χρόνος σου είναι περιορισμένος, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν θέλεις να χάσεις την ευκαιρία για να κάψεις μερικές έξτρα θερμίδες, είναι ώρα να βάλεις εμπρός την επιχείρηση «φασίνα». Πολλές από τις δουλειές του σπιτιού σε βοηθούν να καταναλώσεις περισσότερες θερμίδες ενδεχομένως και από αυτές που θα έκαιγες σε μια προπόνηση στο γυμναστήριο.

Ξεσκόνισμα
Οι ειδικοί συμβουλεύουν πως πάντα πρέπει να ξεκινάς το καθάρισμα του σπιτιού, με ένα καλό ξεσκόνισμα, οπότε ξεκίνα από εκεί την προπόνησή σου. Το ξεσκόνισμα εμπλέκει τους ώμους και τα μπράτσα σου, ειδικά όταν ξεσκονίζεις τα πιο ψηλά σημεία του σπιτιού. Μπορείς να ενσωματώσεις κατά διαστήματα lunges ή squats. Για ομοιόμορφα αποτελέσματα φρόντισε να εναλλάσσεις χέρια καθώς κινείσαι από δωμάτιο σε δωμάτιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καθαρισμός μπάνιου
Όλοι γνωρίζουμε πόσο εξαντλητικός και χρονοβόρος, μπορεί να είναι ένας πλήρης καθαρισμός του μπάνιου. Τα καλά νέα είναι ότι όλος αυτός ο κόπος, σημαίνει ότι γυμνάζεις διαφορετικές μυϊκές ομάδες. Το τρίψιμο εμπλέκει τους μυς των χεριών και των ώμων. Το καθάρισμα σε πιο χαμηλά σημεία, όπως π.χ, στην μπανιέρα, εμπλέκει και τους μυς των ποδιών.

Κουζίνα
Καθαρίζοντας την κουζίνα σου, θα στοχεύσεις παρόμοιες μυϊκές ομάδες όπως στο μπάνιο. Και μπορείς πραγματικά να ενισχύσεις την προπόνησή σου, χρησιμοποιώντας το πλυντήριο πιάτων. Το γέμισμα και το άδειασμα ενός πλυντηρίου πιάτων, απαιτεί ένα πλήρες εύρος κινήσεων καθώς σκύβεις πάνω από το πλυντήριο πιάτων, μέχρι να φτάσεις ένα ράφι ή ένα ντουλάπι.

Σκούπισμα, σφουγγάρισμα
Ο καθαρισμός των δαπέδων μπορεί επίσης, να είναι μια μίνι προπόνηση από μόνη της. Όταν σκουπίζεις με ηλεκτρική σκούπα και σφουγγαρίζεις, γυμνάζεις εκτός από τα χέρια και τους ώμους σου, τους μυς του πυρήνα σου. Εάν αλλάξεις τη θέση του χεριού σου στη λαβή της σκούπας ή της σφουγγαρίστρας, θα στοχεύσεις σε διαφορετικές ομάδες μυών. Οι ειδικοί επίσης προτείνουν τη σκόπιμη μετακίνηση γύρω από μεγαλύτερα αντικείμενα για να καθαρίσεις κάτω από αυτά κι όχι μόνο γύρω τους. Η ώθηση ή το τράβηγμα ενός τραπεζιού σαλονιού π.χ. θα εμπλέξει τους δικέφαλους, τους τρικέφαλους, το στήθος, την πλάτη και τον κορμό σου. Άλλα παραδείγματα; Σήκωσε τη γωνία του καναπέ σου για να καθαρίσεις από κάτω και τίναξε τα χαλιά σου.

Επιχείρηση πλυντήριο
Αν το πλύσιμο των ρούχων, το άπλωμα και το σίδερο είναι οι λιγότερο αγαπημένες σου δουλειές του σπιτιού, δεν είσαι σίγουρα μόνη. Ωστόσο, είναι μια ακόμα ευκαιρία για να κάνεις πιο αποτελεσματική μια προπόνηση στο σπίτι.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram