Ο Ιάσονας Κατρής στην παρέα του Off Magazine!

Δημοσιεύθηκε 12 Ιουνίου, 2024

Ο Ιάσονας Κατρής είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Λαμίας με ειδίκευση στην φυσικοθεραπεία, εργάζεται ως καθηγητής σε  ιδιωτικά κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης ενώ παράλληλα κάνει κατοίκων θεραπείες και θεραπευτικές πλάτες.

Στο μέλλον σκέφτεται να κάνει εξειδίκευση στην θεραπευτική άσκηση ενώ σήμερα είναι στην παρέα του off magazine για να μας δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν πολλούς από εμάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-Όταν ήρθε η ώρα να επιλέξεις, η φυσικοθεραπεία ήταν η πρώτη σου επιλογή;

Όταν ξεκίνησα δεν ήξερα τι ακριβώς ήθελα σίγουρα, όμως, γνώριζα πως θα ήθελα να καταπιαστώ με κάτι που θα σχετιζόταν με τον αθλητισμό και να μπορώ να βοηθάω τους ανθρώπους γι’ αυτό άλλωστε προτιμάω να ασχολούμαι με την άσκηση ως τρόπο αποκατάστασης.

-Τι σημαίνει για σένα η φυσικοθεραπεία;

Σημαίνει να λύνεις τα σωματικά προβλήματα και όχι να τους δίνεις μια βραχυπρόθεσμη λύση. Σκοπός είναι να γίνεις μακροπρόθεσμα καλά,  αυτό συνεπάγεται ότι ο ασθενής πρέπει να είναι διατεθειμένος να αλλάξει κάποια πράγματα στην καθημερινότητα του και να παραμείνει ενεργός.

-Πολλοί ταυτίζουν τη φυσικοθεραπεία με την χρήση μηχανημάτων, ισχύει αυτό;

Τα μηχανήματα είναι ένα εργαλείο και όχι ένα αποκλειστικό μέσο θεραπείας, αν όχι όλα, τα περισσότερα από αυτά. Είναι απλά ένα εργαλείο όχι το κύριο μέσο, επομένως, καλό είναι να τα χρησιμοποιούμε συνδυαστικά με χειρισμούς, άσκηση κ.α.
Η αποκατάσταση θα έπρεπε να επικεντρώνεται στην εκπαίδευση του ασθενή, να του εξηγούμε τι έχει, γιατί πονάει και τι μπορεί να κάνει μόνος του για να λύσει το πρόβλημά του.

-Υπάρχει εύκολος δρόμος για την αποκατάσταση;

Δεν θα έλεγα πως υπάρχει εύκολος δρόμος. Ο κάθε άνθρωπος είναι πολύ διαφορετικός και το αν θα γίνει καλά εξαρτάται από εκείνον. Κάποιοι εφαρμόζουν τις συμβουλές απευθείας και κάποιοι όχι. Η υγεία πρέπει να είναι προτεραιότητα και πολλές φορές το ξεχνάμε, όμως, χωρίς υγεία δεν έχουμε τίποτα.

Ιάσονα σε ευχαριστούμε πολύ για αυτή την εποικοδομητική συνέντευξη!
Σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία !

IMG 8141

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram