Ο Δήμος Χαλκιδέων ομορφαίνει τα σχολεία μας!

Δημοσιεύθηκε 28 Φεβρουαρίου, 2024

Ο Δήμος Χαλκιδέων ομορφαίνει τα σχολεία μας

Σε έργο τέχνης «μεταμορφώθηκε» το 5ο Δημοτικό σχολείο Χαλκίδας έπειτα από πρωτοβουλία του Διευθυντή κ. Δημήτρη Δροσάτου και με τη συμμετοχή του Δήμου Χαλκιδέων.

Πιο συγκεκριμένα η ομάδα Urbanact.gr και ο καλλιτέχνης Same84 μεταμόρφωσαν το 5ο Δημοτικό σχολείο Χαλκίδας, με μια εντυπωσιακή τοιχογραφία, ομορφαίνοντας το σχολείο και δίνοντας πνοή και χρώμα σε ολόκληρη τη γειτονιά της Νεάπολης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εντυπωσιακή τοιχογραφία, στο πλαίσιο της εθελοντικής δράσης Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια Urbanact, απεικονίζει τον Μικρό Πρίγκηπα, από το γνωστό παιδικό βιβλίο του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, σε μια σύγχρονη έκδοση, ο οποίος πετάει, όχι όμως με τη βοήθεια των πουλιών, αλλά των βιβλίων.

Η πρωτοβουλία του κ.Δροσάτου, με τη συνεργασία του Προέδρου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ.Κώστα Βελλή, της Δημάρχου Ελένης Βάκα, του Αντιδημάρχου Βασίλη Γουρνή και το ταλέντο των καλλιτεχνών έδωσαν χρώμα στην καθημερινότητα την παιδιών αλλά και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής

Όπως η ίδια η Δήμαρχος δήλωσε,  «Σχολεία, δημοτικά κτίρια και κοινόχρηστοι χώροι του Δήμου μας είναι ο ιδανικός καμβάς για τα “έργα τέχνης του δρόμου” και μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό κομμάτι της αισθητικής μας ταυτότητας, πάντα όμως με σεβασμό στο δημόσιο χώρο και το περιβάλλον»

Η εξαιρετική αυτή κίνηση του Δήμου Χαλκιδέων μας δίνει εικόνες ελπίδας και χαράς ότι με πραγματική δουλειά και αγάπη για την πόλη γίνονται πανέμορφες ενέργειες!

IMG 3774 IMG 3773 IMG 3769 IMG 3770

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram