Ο Χαλκιδαίος personal trainer Γιώργος Σιάνος στο Off Magazine

Δημοσιεύθηκε 1 Φεβρουαρίου, 2024
Ο Χαλκιδαίος personal trainer Γιώργος Σιάνος στο Off Magazine

Ο Γιώργος είναι Καθηγητής επιστήμης Φυσικής Αγωγής και αθλητισμού καθώς και προπονητής ποδοσφαίρου και βρίσκεται στην παρέα του Off Magazine, με μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, για να μας μιλήσει αναφορικά με θέματα, που έχουν απασχολήσει αρκετό κόσμο στην καθημερινότητά του.

Σπουδές: Είμαι καθηγητής επιστήμης Φυσικής Αγωγής και αθλητισμού, έχω πτυχίο προπονητικής ποδοσφαίρου [UEFA B] ενώ παράλληλα με τις σπουδές μου έχω τελειώσει ιδιωτική σχολή ενός έτους με ειδικότητα στα ελεύθερα βάρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ψυχολογία μας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την γυμναστική και αν ναι γιατί;

-Η ψυχολογία μας είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη γυμναστική και αυτό είναι κάτι που αποδεικνύεται επιστημονικά, καθώς όσο περισσότερο ασκείσαι τόσο περισσότερο ο οργανισμός παρατείνει τα επίπεδα ενδορφίνης, γεγονός που αποφέρει βελτίωση της διάθεσής μας προς το καλύτερο. Επιπρόσθετα, ενισχύει πληθώρα ψυχολογικών παραγόντων, όπως είναι η ποιότητα του ύπνου και η ενίσχυση της μνήμης. Επίσης, με την γυμναστική αντισταθμίζεται η αύξηση του βάρους, όπως και η νωχελικότητα.

Υπάρχει ηλικία στην γυμναστική;

-Όλοι φανταζόμαστε τον εαυτό μας στο μέλλον, αν θα μπορούμε να αποδώσουμε το ίδιο, ή όχι, και αυτό αποτελεί μια πρόκληση καθώς όσο μεγαλώνουμε  οι ορμόνες που είναι υπεύθυνες για την διατήρηση της μυικής μάζας μειώνονται περίπου κατά τρία τοις εκατό ετησίως, βάσει ερευνών. Εκεί έρχεται η άσκηση, η προπόνηση αντιστάσεων, γίνεται σύμμαχος στην καθυστέρηση της απώλειας μυικής δύναμης που επιφέρει ο χρόνος. Η εθνική ομοσπονδία φυσικής κατάστασης και δύναμης όσο και το αμερικάνικο κολλέγιο των αθλητικών φαρμάκων συνιστούν την άσκηση τόσο στα νεαρά όσο και στα ενήλικα άτομα. Έτσι, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως η καθιστική ζωή φαίνεται να είναι μια επικίνδυνη κατάσταση ενώ η γυμναστική ακριβώς το αντίθετο.

Υπάρχουν συγκεκριμένες ασκήσεις, οι οποίες βοηθούν στην μείωση του βάρους;

-Είναι μια ερώτηση που δέχομαι πολύ συχνά, ωστόσο η απάντηση δεν βρίσκεται σε κάποια συγκεκριμένη άσκηση αλλά σε ένα συνδυασμό τρίων πραγμάτων: Διατροφή, Αντιστάσεις, Αεροβική προπόνηση. Η διατροφή μάλιστα αποτελεί το 80 τοις εκατό αυτού του συνδυασμού. Ας μην ξεχνάμε, όμως, πως σε μια πρώτη φάση ακόμα και η καθημερινή βόλτα με τον σκύλο μας είναι, ισοδυναμεί με μια μικρή απώλεια θερμίδων.

Ποιά είναι τα οφέλη της γυμναστικής στην καθημερινότητά μας;

-Πέρα απο τα οφέλη που προανέφερα, επειδή προσωπικά μου αρέσει να μιλάω με έρευνες, θα σας μιλήσω για μια μελέτη την οποία διάβασα πρόσφατα και αναφέρει τα κοινωνικά οφέλη της γυμναστικής. Μαθαίνουμε, λοιπόν, πως ασκούμενοι που έκαναν μαζί προπόνηση και όχι ατομικά βελτίωσαν το αίσθημα κοινωνικής σύνδεσης και είδαν την άσκηση σαν μιας μορφής ψυχοθεραπείας, γεγονός που μπορώ να επικυρώσω και μόνος μου από προσωπική μου εμπειρία με μαθητευόμενούς μου, οι οποίοι παρατήρησαν πως μετά από μια ομαδική προπόνηση νιώθουν να αποφορτίζονται από τα καθημερινά τους άγχη.

Σε ευχαριστούμε πολύ Γιώργο για αυτές τις ωραίες γνώσεις που μοιράστηκες μαζί  μας και για την καλή σου διάθεση να μας λύσεις αυτές τις απορίες μας,σου ευχόμαστε πάντα επιτυχίες και πρόοδο.

422039316 3706766366314379 4360677944358273869 n

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram