Το Νο1 γιατροσόφι για το κρυολόγημα και τη γρίπη

Δημοσιεύθηκε 17 Οκτωβρίου, 2020

Όταν το κρυολόγημα μας χτυπήσει την πόρτα ή μάλλον τη μύτη οι περισσότεροι αναζητούμε καταφύγιο στη ζεστασιά μίας κοτόσουπας. Γιατί όμως ο ζωμός αυτός είναι τόσο τονωτικός και ευεργετικός για την υγεία όταν ο οργανισμός παλεύει απέναντι σε ένα κρύωμα, αλλά ακόμη και ενάντια στη γρίπη; Ας δούμε τι αναφέρει μιλώντας στο BBC η κλινική διατροφολόγος Jo Lewin.

Η κοτόσουπα αποτελεί έναν σύμμαχο που αξίζει να εντάξουμε και προληπτικά στη διατροφή μας καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, καθώς προγενέστερες έρευνες έχουν καταδείξει πως ο ζωμός μπορεί να βελτιώνει τη λειτουργία των μικροσκοπικών τριχιδίων στη μύτη που λειτουργούν ως φίλτρο εμποδίζοντας τη μετάδοση λοιμώξεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα βασικά συστατικά μίας κοτόσουπας μπορεί να περιλαμβάνονται κρεμμύδια, σκόρδο και λαχανικά που προσθέτουν γεύση και μία γερή δόση φυτοθρεπτικών συστατικών, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής στον οργανισμό, κάτι που με τη σειρά του συμβάλει στη μείωση των συμπτωμάτων ενός ενοχλητικού κρυολογήματος.

Απέναντι σε ένα κρύωμα, ο οργανισμός μας εργάζεται «υπερωρίες» για να το καταπολεμήσει και αυτό απαιτεί ενέργεια. Συχνά, δε, δεν έχουμε όρεξη να καταναλώσουμε φαγητό (να μασήσουμε δηλαδή), αλλά εκεί ακριβώς είναι που χρειάζεται μία κοτόσουπα, καθώς αποτελεί εξαιρετική πηγή καλών και εύπεπτων θερμίδων με πολλά θρεπτικά οφέλη.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram