Νιώθεις ατρόμητος; 4 θρίλερ για να δεις το βράδυ

Δημοσιεύθηκε 22 Ιουνίου, 2020

Ο τρόμος δεν αρέσει σε όλους. Τα θρίλερ είναι μία λίγο πιο «δύσκολη» κατηγορία ταινιών από την άποψη ότι, αν αρέσουν μόνο σε μερικούς από την παρέα, μάλλον θα υπάρχουν αρκετοί τσακωμοί κάθε φορά που σχεδιάζεται movie night. Αυτοί οι τσακωμοί στη συνέχεια θα εξελιχθούν σε φωνές, κρυφτό κάτω από κουβέρτες, ίσως και μερικές ανθρώπινες ασπίδες για να προστατευτεί ο άμαχος πληθυσμός που βρέθηκε με τη βία υπό αυτές τις αντίξοες συνθήκες

Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να θυμηθούμε τέσσερα θρίλερ που μοίρασαν αγωνία, φόβο και σασπένς χωρίς φειδώ και ενδοιασμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1. Η Σιωπή των Αμνών / The Silence of the Lambs (1991)

 

Λίστα θρίλερ χωρίς τη Σιωπή των Αμνών θεωρείται ελλιπής. Γιατί; Γιατί δε γίνεται ο καταπληκτικός Anthony Hopkins που έγινε ένα με τον ανατριχιαστικό κανίβαλο Dr. Hannibal Lecter και σε κάνει να μη θες το βλέμμα του να πέφτει πάνω σου ούτε δευτερόλεπτο να απουσιάζει. Μιλάμε για μακράν μία από τις καλύτερες ερμηνείες του είδους. Αν και η Jodie Foster έπαιξε καλά, η ταινία είναι λίγο one man show.

2. Το Κάλεσμα / The Conjuring (2013)

 

Η Vera Farmiga έχει εξελιχθεί σε υπερδύναμη στον χώρο των θρίλερ. Ζει πάντα τόσο πολύ τις ερμηνείες της που σε υποβάλλει στην ψυχολογική της κατάσταση και, όταν αυτή έχει να κάνει με εξορκισμούς και πνεύματα που προσπαθούν να πάρουν ανθρώπινες ψυχές, τα πράγματα είναι δύσκολα. Σε αυτά πρόσθεσε και ότι το Κάλεσμα βασίζεται στις ιστορίες των πραγματικών δαιμονολόγων Ed και Lorraine Warren.

3. Η Λάμψη / The Shining (1980)

https://youtu.be/5Cb3ik6zP2I

 

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι φορές που έχουμε ανατριχιάσει περισσότερο με ηθοποιό είναι όταν καταφέρνει να παίζει με τα μάτια του. Όπως ο Anthony Hopkins, έτσι και ο Jack Nicholson, έχει ένα βλέμμα που νομίζεις ότι βλέπει κατευθείαν στην ψυχή σου. Ένα απομονωμένο ξενοδοχείο με σκηνικά και πλάνα που θα σου αποτυπωθούν για τα καλά για τα επόμενα χρόνια και μία γενικότερη παράνοια δημιουργούν ακριβώς την ατμόσφαιρα τρόμου και αγωνίας που απαιτείται επί 146 ολόκληρα λεπτά.

4. Ο Εξορκιστής / The Exorcist (1973)

 

Οτιδήποτε έχει να κάνει με μεταφυσικές οντότητες, ξεκάθαρα βρίσκεται στη λίστα μας με τις πιο τρομακτικές ταινίες. Γιατί σκέφτεσαι ότι κάτι να προσπαθήσεις να κάνεις σε πιο υλικές απειλές. Στις άυλες και την πόρτα να κλειδώσεις, δε φαίνεται να σώζεις την κατάσταση. Με τον Εξορκιστή του 1973, λοιπόν, θα πάρεις ακριβώς αυτόν τον τρόμο. Μην περιμένεις τα απίστευτα εφέ που έχει σήμερα ο κινηματογράφος. Τότε αυτό που είχαν ήταν μία φανταστική Linda Blair στον ρόλο της δαιμονισμένης Regan και τη φωνή της Mercedes McCambridge στην υποστήριξη.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram