Νέα μέτρα για κορωνοϊό: «Είμαστε στα όρια του συναγερμού»

Δημοσιεύθηκε 21 Αυγούστου, 2020

«Το θέμα είναι να είναι αποτελεσματικό στο 60-70% και να εφαρμοστεί στο 70% ώστε να αποκτηθεί η ανοσία της αγέλης»  ανέφερε για το εμβόλιο της Οξφόρδης ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο λοιμωξιολόγος πρόσθεσε πως “μένει να δούμε από τις μελέτες πόσο ασφαλές είναι και πως θα λειτουργήσει στις ευπαθείς ομάδες στις οποίες θα γίνει πρώτα”. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι είναι το πρώτο εμβόλιο που θα έρθει σαν ΕΕ, σημειώνοντας πως “προχωρούν και άλλα, αλλά ακόμα είναι πίσω” σε σχέση με το εμβόλιο της Οξφόρδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφορικά με το αρνητικό ρεκόρ των κρουσμάτων, είπε πως τα πράγματα είναι στα όρια του συναγερμού καθώς τα κρούσματα είναι σταθερά στα 200 και επεσήμανε πως “αυτή την στιγμή έχουμε ομάδα ατόμων που κυκλοφορούν και δεν ξέρουν ότι το έχουν”. Για τον δείκτη μεταδοτικότητας στην Ελλάδα, τόνισε πως είναι λίγο παραπάνω από 1 και ότι “το ζητούμενο είναι τα ημερησία κρούσματα να γίνουν διψήφια και να αποφύγουμε τα clusters”. Τέλος, σε ό,τι αφορά τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι των λοιμωξιολόγων, δήλωσε πως συζητούνται μεταξύ άλλων το 8ωρο κλείσιμο μαγαζιών, η οριζόντια χρήση μάσκας, το κλείσιμο μπαρ, εκδηλώσεων, ενώ έκανε έκκληση προς του πολίτες να τηρούν ευλαβικά τα υπάρχοντα μέτρα.

Δείτε το βίντεο του ΣΚΑΙ:

 

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram