Το μπαχαρικό που καίει τρεις φορές περισσότερο λίπος

Δημοσιεύθηκε 21 Σεπτεμβρίου, 2020

Τα μπαχαρικά εκτός από γεύση και άρωμα στα φαγητά, έχουν την ιδιότητα να λειτουργούν ως φυσικοί λιποδιαλύτες. Το μπαχαρικό για το οποίο κάνουμε λόγο είναι υπέρ του δέοντος αποτελεσματικό καθώς καίει 3 φορές περισσότερο λίπος.

Θεωρείται σούπερ τροφή, είναι πλούσιο σε φυτοστερόλες και κατόπιν έρευνας, τα άτομα που το καταναλώνουν επί καθημερινής βάσης, κατάφεραν να μειώσουν το ποσοστό σωματικού λίπους σχεδόν κατά 15%. Πιο αναλυτικά, συμμετέχοντες έτρωγαν ένα κεσεδάκι γιαούρτι ανακατεμένο με 3 γραμμάρια σκόνης από το μπαχαρικό. Κατάφεραν λοιπόν να μειώσουν στο τριπλάσιο το ποσοστό λίπους έναντι των υπόλοιπων συμμετεχόντων οι οποίοι κατανάλωσαν σκέτο το γιαούρτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποιο είναι το μπαχαρικό που κάνει τόσο καλή δουλειά; Το κύμινο!

Το κύμινο αξίζει να ενταχθεί στη διατροφή μας διότι βοηθά στην αύξηση του σιδήρου στο αίμα στην αναιμία και τη μείωση των συμπτωμάτων στο κρυολόγημα. Χρησιμοποιείται επίσης ως φαρμακευτικό φυτό και ως χωνευτικό.

Το κύμινο είναι επίσης ωφέλιμο για το μυαλό, καθώς ορισμένα συστατικά που περιέχει εμποδίζουν τις αλλαγές που προκαλεί το άγχος στον εγκέφαλο!

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram