Μήπως είσαι σε rebound σχέση; 5 σημάδια για να το καταλάβεις

Δημοσιεύθηκε 27 Ιανουαρίου, 2021

Μπορεί η καθημερινότητα και όλοι της οι τομείς να είναι πλέον πάρα πολύ δύσκολοι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς θα σταματήσουμε να ζούμε, να αλληλεπιδρούμε ή να έχουμε στιγμές ευτυχίας και χαράς. Και μιας και ανέφερα τα θετικά αυτά συναισθήματα, δεν θα μπορούσα να αγνοήσω τον τομέα του έρωτα και των σχέσεων. Οι οποίες δεν είναι πάντα απλές και συγκεκριμένες, μιας και πλέον, υπάρχουν ένα σωρό άλλα πράγματα πίσω από τις λέξεις, που εσύ καλείσαι να διαβάσεις, και αν δεν το κάνεις, αντιμετωπίζεις τις αρνητικές συνέπειες.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά εμπόδια ανάμεσα σε μία γυναίκα και έναν άντρα, είναι και οι rebound σχέσεις. Είναι οι παρορμητικές σχέσεις οι οποίες δημιουργούνται με μοναδικό σκοπό να… ξεπεραστεί ο προηγούμενος. Κι εσύ νιώθεις ότι είσαι σε μία τέτοια. Όχι δεν θα σου πω ότι είσαι υπερβολική και ότι όλα είναι ρόδινα, διότι πλέον οι rebound σχέσεις είναι στο καθημερινό μενού. Το μόνο που έχω να κάνω, είναι να σου αναφέρω τα βασικά σημάδια μίας τέτοιας σχέσης, προκειμένου να σιγουρευτείς και να δράσεις αναλόγως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο χωρισμός του ήταν πολύ πρόσφατος: Εντάξει αρχικά σου κίνησε την περιέργεια το γεγονός ότι χώρισε πριν τρεις εβδομάδες, αλλά έβαλες μπροστά και τον παράγοντα τύχη και ότι τελικά δεν ξέρεις πώς τα φέρνει η ζωή. Μαζί σου. Αν δεν υπάρχουν άλλα σημάδια, το συγκεκριμένο δεν είναι επαρκές ώστε να αρχίσεις να ανησυχείς. Αν ωστόσο συνδυάζεται και με κάποια από τα παρακάτω, τότε λυπάμαι αλλά η τύχη δεν είναι με το μέρος σου την περίοδο αυτή.

Δεν έχει καταλάβει τον λόγο για τον οποίο χώρισε: Όχι δεν θα μιλάτε όλη μέρα κι όλη νύχτα για την πρώην του, αλλά μιας και αναφερθήκατε στο παρελθόν, δεν είναι παράξενο να αναφερθεί και ο λόγος χωρισμού. Ο οποίος ωστόσο στην προκειμένη… δεν αναφέρεται ή μάλλον δεν έχει γίνει αντιληπτός από τον ίδιο. Δεν είναι σε θέση λοιπόν να σου εξηγήσει γιατί χώρισε, γιατί μέσα του δεν το έχει συνειδητοποιήσει ακόμα. Ουπς…

Μιλάει συνεχώς για την πρώην του: Και μάλιστα με όχι ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια. Για να γίνω σαφής, βρίσκει πάντα τρόπους και αφορμές να την εντάξει στην κουβέντα και όταν αυτό γίνει, πετάει μία κακία ή μία μπηχτή. Αν παράλληλα παρατηρείς και μελαγχολία στο βλέμμα, τότε φίλη μου, τα πράγματα είναι σκούρα!

Σε κρατάει σε απόσταση: Δεν σου ανοίγεται, δεν σου γνωρίζει κάποιον από το περιβάλλον του, και δεν δείχνει διατεθειμένος να γνωρίσει και κάποιον από το δικό σου. Με λίγα λόγια, σε κρατάει σε απόσταση μιας και η φύση της σχέσης σας για την ώρα τον βολεύει. Πιθανότατα παράλληλα να κάνει και προσπάθειες επανασύνδεσης. Να τα περιμένεις όλα.

Έκανες το λάθος να κάνεις… σχέδια: Τα οποία ούτως ή άλλως είναι δύσκολα αυτή την περίοδο, αλλά κανένας δεν μας απαγορεύει να τα κάνουμε έστω και νοερά. Όταν λοιπόν αναφέρθηκες στους επόμενους μήνες, εκείνος κάπως ταράχτηκε και αντέδρασε αρνητικά. Στην αρχή δεν έδωσες σημασία, αλλά τώρα τα κομμάτια του παζλ ενώνονται. Μήπως δεν έχει σκοπό να είστε μαζί στο… άμεσο μέλλον; Μήπως;

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram