Μια πρωτότυπη τιμωρία για όσους παραβιάζουν την καραντίνα στην Κόρδοβα

Δημοσιεύθηκε 13 Απριλίου, 2020

Σε μια άκρως πρωτότυπη τιμωρία προχώρησαν οι αρχές της Κόρδοβας στην Κολομβία για όσους παραβιάζουν τα περιοριστικά μέτρα της καραντίνας.

Για την ακρίβεια, την περασμένη εβδομάδα, το δημοτικό συμβούλιο της Τούτιν στην Κόρδοβα της Κολομβίας τιμώρησε τους κατοίκους που παραβιάζουν τους κανόνες κοινωνικής απομόνωσης που θεσπίστηκαν για να αποτρέψουν την πρόοδο του νέου κορονοϊού στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσοι περιπλανώνται στους δρόμους άσκοπα, παραβιάζοντας την υποχρεωτική καραντίνα, αντιμετωπίζουν την παρακάτω ποινή.

Παγιδεύουν τα πόδια τους σε μια ξύλινη δομή γνωστή ως μπλοκ σε μια από τις δημόσιες πλατείες της πόλης.


Ο δήμος, μαζί με τη φρουρά, το στρατό και την αστυνομία είναι απόλυτα ενεργοί. «Οι άνθρωποι που δεν συμμορφώνονται με τα υποχρεωτικά μέτρα απομόνωσης τιμωρούνται", δήλωσε ο δήμαρχος Αλέξης Σαλγάδο στο Facebook.

Το μέτρο αυτό, είναι μέρος της παράδοσης του αυτόχθονου λαού Zenú, από τον οποίο προέρχεται ο πληθυσμός του Tuchín.


«Εάν επιβάλλουμε μια οικονομική κύρωση, η μεγάλη πλειοψηφία δεν θα μπορέσει να την πληρώσει, αλλά αν καταφύγουμε σε αυτές τις πρακτικές που είναι τυπικές για τον πολιτισμό τους, τους κάνουμε να συμμορφωθούν με τους νόμους και να διατηρήσουν ζωντανές τις παραδόσεις τους».

Αν το δεις από τη χιουμοριστική του πλευρά, μπορεί τα μέτρα αυτά, να είναι αυστηρά αλλά μάλλον θα είναι αρκετά αποτελεσματικά!

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram