Λάθη που κάνεις με το πιστολάκι και καταστρέφεις τα μαλλιά σου!

Δημοσιεύθηκε 21 Μαρτίου, 2021

Υπάρχουν κάποια πράγματα που θα έπρεπε να γνωρίζεις για τη χρήση του σεσουάρ γιατί αλλιώς είναι πολύ εύκολο να επιβαρύνεις και να καταστρέψεις τις τρίχες σου.

Δώσε λοιπόν λίγη παραπάνω προσοχή όταν στεγνώνεις ή φορμάρεις τα μαλλιά σου με το πιστολάκι. Έτσι θα αποφύγεις τα λάθη που πολύ πιθανόν κάνεις και θα πετύχεις το καλύτερο δυνατό styling στα μαλλιά σου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1. Χρησιμοποιείς λάθος τύπο σεσουάρ

Στην αναζήτηση του τέλειου σεσουάρ πρέπει να λάβεις υπόψη κάποια συγκεκριμένα πράγματα. Αρχικά πρέπει το πιστολάκι να είναι καλής ποιότητας, κατά προτίμηση με κεραμικό θερμαντικό υλικό που δεν φθείρει τόσο τα μαλλιά σου. Πρέπει να ταιριάζει στον τύπο των μαλλιών σου και να μην προορίζεται για επαγγελματική χρήση καθώς στη περίπτωση αυτή θέλει ειδική διαχείριση. Προτίμησε ένα πιστολάκι με σκάλες θερμότητας και έντασης ώστε να το ρυθμίζεις εσύ ανάλογα με τις ανάγκες των μαλλιών σου. Εάν έχεις σγουρά μαλλιά φρόντισε το πιστολάκι σου να έχει φυσούνα.

2. Δε τοποθετείς το ακροφύσιο στο πιστολάκι

Το ακροφύσιο είναι αυτό το εξάρτημα που μπαίνει στην άκρη του σεσουάρ, από εκεί που βγαίνει ο αέρας. Ίσως δε γνωρίζεις τη χρήση του και το σνομπάρεις, είναι όμως περισσότερο σημαντικό απ’όσο νομίζεις. Το εξάρτημα αυτό ουσιαστικά συγκεντρώνει τον αέρα σε ένα συγκεκριμένο σημείο και αποτρέπει το να διαχέεται ο αέρας παντού που θα κάνει τις τρίχες σου ανεξέλεγκτες και άγριες. Αν παρατηρήσεις οι κομμωτές το χρησιμοποιούν όχι μόνο όταν σου ισιώνουν το μαλλί αλλά και όταν στο στεγνώνουν. Το ακροφύσιο σε βοηθάει επίσης να ισιώσεις τα μαλλιά σου καθώς ισιώνουν πιο εύκολα και γρήγορα και τα μαλλιά σου δείχνουν πιο ομοιόμορφα και λεία!

3. Δε χρησιμοποιείς προϊόντα προστασίας από τη θερμότητα

Η χρήση ενός προϊόντος που προστατεύει τα μαλλιά σου από τη θερμότητα είναι αναγκαία. Αλλιώς τα μαλλιά σου θα είναι ξερά, θα καούν και θα γίνουν πιο εύθραυστα από ποτέ. Ωστόσο κυκλοφορούν πολλά λαδάκια και σπρέι που εν τέλει επιβαρύνουν περισσότερο τη τρίχα απ’ ότι η θερμότητα. Πρέπει λοιπόν να είσαι προσεκτική κατά την επιλογή του κατάλληλου προϊόντος οπότε προτίμησε κάτι από μαγαζί με επαγγελματικά προϊόντα που να ταιριάζει στον τύπο μαλλιών σου. Εφάρμοσε μια μικρή ποσότητα κι επίμεινε περισσότερο στις άκρες αλλιώς θα βαρύνεις το μαλλί σου και θα λαδώσει αμέσως!

 

4. Επιμένεις πολύ στις άκρες των μαλλιών σου

Οι άκρες των μαλλιών σου είναι ουσιαστικά το πιο παλιό σου μαλλί. Επομένως είναι και πιο ταλαιπωρημένο και εύθραυστο. Στη προσπάθεια να πετύχεις το τέλειο αποτέλεσμα στα μαλλιά σου είναι πιθανό να επιμένεις στις άκρες ώστε να μη πετάνε. Αυτό όμως είναι λάθος καθώς δημιουργεί ψαλίδα στο μαλλί σου και κάνει τη τρίχα σου να σπάει. Καλό θα ήταν να μην επιμένεις σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο κατά μήκος της τρίχας και σίγουρα να στεγνώνεις τα μαλλιά σου σε τούφες. Έτσι θα εμποδίσεις την μεταφορά υγρασίας από τα νωπά μαλλιά στα στεγνά και θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα!

5. Δε στεγνώνεις πλήρως τα μαλλιά σου

 

Για το μέγιστο αποτέλεσμα στο στέγνωμα και ειδικά στο ίσιωμα των μαλλιών σου με πιστολάκι πρέπει να στεγνώνεις τα μαλλιά σου πλήρως. Αυτό διότι αν έχεις αφήσει υγρά μαλλιά θα μεταφέρουν την υγρασία στο υπόλοιπο μαλλί σου και θα κάνουν το μαλλί σου να φριζάρει. Αφιέρωσε λοιπόν λίγο παραπάνω χρόνο για να στεγνώσεις καλά τα μαλλιά σου και θα ανταμειφτείς με το αποτέλεσμα!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram