Κρύο ντους αμέσως μετά τη γυμναστική, λένε οι ειδικοί

Δημοσιεύθηκε 7 Μαρτίου, 2021

Με βάση πολλές έρευνες, το κρύο ντους μετά τη γυμναστική έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό μας.

Βοηθά τους μυς σου να επανέλθουν στην πρότερη κατάσταση πολύ πιο γρήγορα. Μάλιστα αν είχες ψιλοτραυματισμούς κατά τη διάρκεια της άσκησης, η αύξηση της ροής του αίματος προς τους μύες θα σε βοηθήσει να επαναφέρεις την ισορροπία εκεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε παρακάτω τους 3 σημαντικότερους λόγους που πρέπει το κρύο ντους να γίνει η νέα σας αγαπημένη συνήθεια.

1. Μετά τη σωματική άσκηση, η κυκλοφορία του αίματος ενεργοποιείται. Επομένως, εάν κάνετε ένα κρύο ντους, το δέρμα σας θα «σφίξει» περισσότερο και θα είναι πολύ πιο απαλό σε σύγκριση μετά από ένα ζεστό ντους.

2. Μετά από μια σκληρή προπόνηση, τα επίπεδα ενδορφινών στο αίμα αυξάνονται. Με ένα κρύο ντους, θα βοηθήσετε τον οργανισμό σας να «ξυπνήσει» ακόμα περισσότερο και να παράξει κι άλλες ενδορφίνες. Ως αποτέλεσμα, θα έχετε μια καλύτερη διάθεση ολόκληρη τη μέρα. Είναι εξάλλου επιστημονικά αποδεδειγμένο.

3. Δεν είναι λίγες οι επιστημονικές έρευνες που έχουν δείξει πως το κρύο ντους αμέσως μετά τη σωματική άσκηση μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων του σώματος. Αυτά είναι υπεύθυνα για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram