Κοιμήθηκες πολύ κι όμως ξύπνησες κουρασμένος!

Δημοσιεύθηκε 2 Μαΐου, 2021

Πολλοί είναι αυτοί που κοιμούνται πολλές ώρες το βράδυ, αλλά το πρωί νιώθουν σαν να μην κοιμήθηκαν καθόλου! Προτού βγάλεις το γρήγορο συμπέρασμα ότι απλά...αγαπάς λίγο παραπάνω τον ύπνο, διάβασε παρακάτω μήπως άθελά σου κάνεις κάποιο από τα λάθη που θα αναφερθούν.

Αναβάλλεις συνέχεια το ξυπνητήρι σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

iStock 821635048

Είναι κάτι που το κάνουν πολλοί με την πεποίθηση, ότι θα τους χαρίσει λίγα λεπτά ξεκούρασης ακόμη. Παρόλα αυτά, το συγκεκριμένο λάθος προσφέρει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Με το να θέτεις τον οργανισμό σου στη διαδικασία να ξανά κοιμηθεί άλλα 10 ή 20 λεπτά, τον κουράζεις ακόμη περισσότερο, διότι δεν προλαβαίνει να αποκοιμηθεί όπως πρέπει. Οπότε, όταν χρειάζεται να σηκωθεί για τα καλά, νιώθει ότι δεν έχει κοιμηθεί καθόλου.

Κοιμάσαι με κακό φωτισμό. 

ksipnima 570 01

Το σκοτάδι βοηθάει τον οργανισμό να αποκοιμηθεί πιο γρήγορα. Πρέπει όμως το δωμάτιό σου να είναι σε θέση να σου προσφέρει το απαραίτητο φως του ήλιου όταν αυτό βγει. Στην αντίθετη περίπτωση, ο οργανισμός σου δεν μπορεί να ξεχωρίσει αν είναι νύχτα ή μέρα και αυτό τον κουράζει περισσότερο. Ο ανθρώπινος οργανισμός βλέπεις, είναι "κατασκευασμένος" να κοιμάται τα βράδια και να ξυπνάει τις ημέρες. Όταν στο δωμάτιό σου επικρατεί μονίμως...βράδυ, τότε ο εγκέφαλός σου χάνει την αίσθηση της ώρας και δεν στέλνει τα απαραίτητα μηνύματα.

Ξενύχτι.

isnomnia

Ένας άνθρωπος για να νιώθει ξεκούραστος, πρέπει να έχει κοιμηθεί τουλάχιστον 8 ώρες το βράδυ.

Κακή ψυχολογία.

aypnia aitia kai antimetopisi 1

Όταν η ψυχολογία σου πριν σε πάρει ο ύπνος είναι κακή, αυτό επηρεάζει κατά πολύ την ποιότητα του ύπνου. Ο ύπνος δεν είναι απλά μια μικρή...λιποθυμία. Περιλαμβάνει μέσα του την χαλάρωση. Οπότε, ακόμη κι αν καταφέρει να σε πάρει ο ύπνος η ανησυχία σου, υποσυνείδητα δεν αφήνει τον εγκέφαλο να χαλαρώσει ολοκληρωτικά.

Πίνεις καφέ ή κρασί πριν κοιμηθείς

iStock 501912142

Και τα δυο ποτά, μπορούν να επηρεάσουν τον ύπνο σου διότι η καφεΐνη μπορεί να σου δώσει υπερένταση ενώ το κρασί μπορεί να σε ξυπνήσει με πονοκέφαλο ή αφυδατωμένο.

Αν κάνεις κάτι από τα παραπάνω, σταμάτησε τα αμέσως και θα δεις άμεσα αποτελέσματα!

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram