Κικίλιας: Τέλη του 2020 το εμβόλιο στην Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε 27 Αυγούστου, 2020

Απάντηση σε όσους επικρίνουν τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην πανδημία του κορωνοϊού έδωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε ότι «θα πρέπει να μας εξηγήσουν αν θέλουν να πάμε καλά σε αυτή την κρίση της δημόσιας υγείας ή δεν θέλουν και κινούνται με άλλα μικροπολιτικά συμφέροντα». Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, το ζητούμενο των επομένων ημερών είναι αυτοί που γυρνούν από τις διακοπές τους να προσέχουν, να τηρούν τις αποστάσεις, να φορούν μάσκες και να μην έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιεζόμαστε ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα
Εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 31 ασθενείς διασωληνωμένοι, 80 νοσηλεύονται σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας και 200 στα νοσοκομεία. Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι «πιεζόμαστε ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη».
Επανέλαβε ότι στα τέλη του 2020 θα λάβει η χώρα μας τις πρώτες δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca, ενώ πρόσθεσε ότι η Pfizer με την BioNTech προχωρούν και βρίσκονται στη διαδικασία για τη δημιουργία εμβολίου και η Κομισιόν διαπραγματεύεται μαζί τους. Πρόσθεσε ότι στους λίγους μήνες που απομένουν μέχρι και τα τέλη του 2020, οπότε αναμένεται να φτάσουν οι πρώτες δόσεις του εμβολίου στην Ελλάδα, «πρέπει να είμαστε σοβαροί».

Για τον Γκίκα Μαγιορκίνη που επελέγη να αναπληρώνει τον κ. Τσιόδρα, ο κ. Κικίλιας είπε ότι πρόκειται για επιλογή του πρωθυπουργού, γιατί ο κ. Μαγιορκίνης είναι ένας καταρτισμένος νέος επιστήμονας με ταλέντο στην επικοινωνία και μπορεί να έχει καλύτερη επαφή με τις νεότερες γενιές.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram