ΚΔΑΠ «Η αγκαλίτσα μου»: Εκεί που η γνώση γίνεται διασκέδαση και η διασκέδαση γνώση.

Δημοσιεύθηκε 21 Νοεμβρίου, 2020

Τα ΚΔΑΠ, είναι μία πιστοποιημένη δομή που καλείται να καλύψει δύο θεσμοθετημένους ρόλους, α) την μάθηση , β) την ψυχαγωγία, αλλά και ένα τρίτο θα πρόσθετα εγώ , αυτόν της κοινωνικής προσφοράς, αφού με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ φιλοξενεί παιδιά κατόχους voucher, τα οποία ανήκουν σε ευπαθής οικονομικά και κοινωνικά ομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι το ΚΔΑΠ δεν είναι απλά ένας χώρος δραστηριοτήτων, αλλά ούτε και απλά ένας χώρος παιχνιδιού. Απαραίτητη προυπόθεση για την νόμιμη λειτουργία του είναι, να υπάρχει δομημένο πρόγραμμα δράσεων και φυσικά το αντίστοιχο επιστημονικό προσωπικό το οποίο θα το εφαρμόσει.


Στην Αγκαλίτσα μου, οι δημιουργικές δραστηριότητες και τα άλλα ομαδικά παιχνίδια, βοηθούν τους μικρούς μας φίλους να αποκτήσουν γνώσεις πάνω σε σημαντικά θέματα, να προσδιορίσουν αλλά και να προσδιορίζονται από κανόνες, να εξελίσσουν το πνεύμα συνεργασίας τους μέσα σε ομάδες, χωρίς όμως να χάνουν την δική τους προσωπικότητα. Στόχος όλων μας είναι τα παιδιά να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερα γνωστικά και ψυχαγωγικά ερεθίσματα. Δράσεις όπως: Δημιουργική γραφή, μελέτη σχολείου, χειροτεχνία, μουσική και αθλητική προπαίδεια, μπαλέτο, latin, χορευτική γυμναστική, χορωδία, αγγλικό παιχνίδι, αυτοάμυνα, σκάκι,  παραδοσιακοί χοροί, οδική αγωγή, αρχαία ελληνικά, θεατρικό παιχνίδι, εργαστήρι καραγκιόζη, γερμανικό παιχνίδι για παιδιά 5 έως 12 ετών, καλλιεργούν τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους. Όλα αυτά δε θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς την παρουσία του επιστημονικού και άρτια καταρτισμένου διδακτικού προσωπικού μας. Οι Παιδαγωγικοί μας συνεργάτες : Δασκάλα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Δάσκαλοι Θετικών Επιστημών, Θεατρικής Αγωγής, Μουσικής Αγωγής, Χορού, Ξένων Γλωσσών, Μουσικοπαιδαγωγός, Παιδαγωγός Ειδικής Αγωγής, Φιλόλογος και Γυμναστής. Οι ειδικοί μας συνεργάτες : Διατροφολόγος, Λογοθεραπευτής, Εργοθεραπευτής, Κοινωνικός ανθρωπολόγος

Πάντα προσπαθούμε να μπούμε στην σκέψη των παιδιών, να διακρίνουμε μέσα στα μάτια τους και να καταλάβουμε αν αυτό που τους προσφέρουμε στο ΚΔΑΠ, τα γεμίζει. Η ενασχόληση με τα παιδιά δεν είναι μια απλή υπόθεση και δεν είναι μια τυπική δουλειά. Θέλει αγάπη , κατανόηση, ανανέωση και υπομονή. Σκέφτομαι πολλές φορές τι αναζητούσα εγώ όταν ήμουν παιδί, αλλά και τι θα αναζητάει αργότερα το δικό μου παιδί. Τα παιδιά λειτουργούν απόλυτα ανταποδοτικά!!! Αν χαρούν θα σου δώσουν χαρά, αν γελάσουν θα σου χαρίσουν γέλιο. Αν δημιουργήσεις μαζί τους, αυτά θα δημιουργήσουν το αύριο του κόσμου!!


Είμαστε κοντά στα παιδιά της Χαλκίδας από το 2010...και στο νέο 2όροφο σύγχρονο και κλιματιζόμενο χώρο μας, 300 τμ, από το 2016. Μαζί μας και τα παιδιά του προγράμματος ΕΣΠΑ. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας και συνεχίζουμε με πολλή αγάπη για τα παιδιά προσφέροντας πάντα τις καλύτερες και δημιουργικότερες δράσεις εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας. Σας περιμένουμε όλους, παλιούς και νέους φίλους, Ανδρούτσου 9!


Εδώ τα παιδιά νιώθουν ό,τι πιο απλό. Χαρούμενα. Γιατί χαρούμενα παιδιά είναι τα ευτυχισμένα παιδιά.


Υπεύθυνη διεύθυνσης ΚΔΑΠ : Ιωάννα Ραφαέλα Λεβέντη
Υπεύθυνη λειτουργίας τμημάτων : Γιώτα  Γροντή

Διεύθυνση : Ανδρούτσου 9, Χαλκίδα (Πίσω από ΙΚΑ)

Τηλέφωνα επικοινωνίας : 22214-01080 & 6986514773, 6975601416

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram