Καθάρισε κι εσύ τα επιχρυσωμένα κοσμήματά σου

Δημοσιεύθηκε 20 Ιουνίου, 2020

Τα επιχρυσωμένα κοσμήματα είναι πανέμορφα όσο είναι καλοδιατηρημένα και λαμπερά. Είναι κρίμα να αφιερώνεις χρήματα για καλά κοσμήματα αλλά να μην τα συντηρείς όπως πρέπει. Ακόμα και αν τα καθαρίζεις, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να χρησιμοποιείς βαριά καθαριστικά ή γενικά να τα φροντίζεις σε συνθήκες που τελικά τα φθείρουν.

Παρακάτω θα βρεις μερικά χρήσιμα tips για το πως να καθαρίζεις τα επιχρυσωμένα κοσμήματα σου με τον σωστό τρόπο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γέμισε ένα ποτήρι ή μια λεκανίτσα με χλιαρό νερό και πρόσθεσε 2-3 σταγόνες από ένα μαλακό σαπούνι. Άφησε τα κοσμήματα να μουλιάσουν στο σαπουνόνερο. Εάν υπάρχουν λεκέδες μπορείς να βουτήξεις ένα πολύ μαλακό πανί ή λίγο βαμβάκι στο σαπουνόνερο και να τρίψεις ελαφρά τα κοσμήματα. Έπειτα ξέπλυνε τα με άφθονο κρύο νερό και σκούπισε τα κοσμήματα με μια μαλακή βαμβακερή πετσέτα.


Τι να μην κάνεις όταν καθαρίζεις τα χρυσά σου κοσμήματα:

Μη χρησιμοποιήσεις αντιβακτηριακά σαπούνια ή βαριά καθαριστικά καθώς συχνά περιέχουν συστατικά που φθείρουν τα κοσμήματα.

Μη χρησιμοποιήσεις σκληρές βούρτσες ή οδοντόβουρτσες για να τρίψεις τα κοσμήματα.

Μη χρησιμοποιήσεις μαγειρική σόδα, οδοντόκρεμα ή άλλα υλικά που προτείνονται στο διαδίκτυο.

Επιπλέον tips για να διατηρείς τα κοσμήματα σου λαμπερά!

Εάν θέλεις να φορέσεις άρωμα, βάλε το πριν φορέσεις τα κοσμήματα σου ώστε να μην ψεκαστούν και τα χρυσά σου κοσμήματα. Οι χημικές ουσίες των αρωμάτων είναι βαριές και μπορεί να φθείρουν ή να λεκιάσουν τα κοσμήματα σου!

Αντίστοιχα εάν θέλεις να βάλεις κάποια λοσιόν ‘η κρέμα σώματος, φρόντισε να έχει απορροφηθεί πλήρως από το δέρμα σου πριν φορέσεις τα κοσμήματα σου.

Ουσίες όπως το βερνίκι νυχιών, το ασετόν, τα λάδια, το χλώριο και ο ιδρώτας μπορούν να αμαυρώσουν τα κοσμήματα σου για αυτό απόφυγε την επαφή τους με αυτά!

Φρόντισε να αφαιρείς τα κοσμήματα σου όταν κάνεις μπάνιο στο ντους, στη πισίνα, στη θάλασσα ή σε κάποιο υδρομασάζ!

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram