Καθαρά Δευτέρα στην Σκύρο!

Δημοσιεύθηκε 19 Μαρτίου, 2024

Η Καθαρά Δευτέρα του 1944, εορτάστηκε στη Σκύρο με πάνδημο τρόπο. Ήταν η πρώτη Καθαρά Δευτέρα μετά την φυγή των Ιταλών, που έγινε τον Σεπτέμβρη του 1943 και ο λαός είχε ανασάνει και ήθελε να γιορτάσει και να ξεδώσει. Η ελευθερία χόρταινε με αισιοδοξία κι ελπίδα στο μέλλον τους κάτοικους του νησιού.
IMG 6496 rotated

Η Σκύρος είναι από τους τοπ προορισμούς που επιλέγουν οι επισκέπτες για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, καθώς οι κάτοικοι του νησιού διατηρούν τα έθιμα της Αποκριάς. Όσα αξίζει να κάνετε σε ένα από τα ωραιότερα νησιά των Σποράδων και οι καλύτερες διευθύνσεις για φαγητό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

IMG 6492 rotated

Φτάνοντας με καράβι στη Σκύρο περιμένει τους επισκέπτες ένα καλωσόρισμα διαφορετικό: με το που προβάλλει το ferry boat στο λιμάνι, ένα μαγαζί που είναι σκαρφαλωμένο σε βράχο, βάζει εδώ και 20 χρόνια δυνατά κλασική μουσική για να υποδεχτεί τον κόσμο. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, που το μαγαζί έχει περισσότερους θαμώνες τους δίνει μικρά πυροτεχνήματα και ανάβουν. Αυτή είναι η πρώτη επαφή των επισκεπτών με το νησί και ο κατάλληλος προάγγελος της ζεστής φιλοξενίας που θα βιώσουν σε ένα τόσο όμορφο προορισμό με πολλές αντιθέσεις.

IMG 6465 rotated

Την καθαρά Δευτέρα στο νησί οι κάτοικοι ντύνονται με παραδοσιακές φορεσιές και χορεύουν συνοδεία οργάνων από το πρωί μέχρι το βράδυ!

IMG 6524 rotated
Θα βρεις επίσης πολλά τοπικά μαγαζάκια με προϊόντα που μοσχομυρίζουν !
IMG 6467 rotated
IMG 6459 rotated

Εσύ έχεις επισκεφτεί το νησί; Αν όχι, με την πρώτη ευκαιρία έφυγες για…Σκύρο!

 

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram