Ο καλύτερος τρόπος να πλύνετε το μαγιό σας για να το διατηρήσετε σαν καινούργιο

Δημοσιεύθηκε 5 Ιουλίου, 2020

Το μαγιό σου εκτίθεται συνεχώς στις ακτίνες του ήλιου, το θαλασσινό νερό, το χλώριο, την άμμο και το αντηλιακό, κάτι που κάνει τις λεπτές ίνες επιρρεπείς σε φθορές.

Ωστόσο, αυτό που ενδεχομένως δεν γνωρίζουν πολλοί, είναι πως το μαγιό πρέπει να πλένεται σωστά, προκειμένου να το διατηρήσετε σαν καινούργιο για περισσότερο καιρό, αλλά και για να μην γίνει επικίνδυνο για την υγεία εκείνου που το φοράει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφού λοιπόν γυρίσετε από την παραλία ή την πισίνα βάλτε το για περίπου 30 λεπτά μέσα σε κρύο νερό. Κάνοντας αυτό, απομακρύνετε το αλάτι της θάλασσας, το χλώριο της πισίνας αλλά και υπολείμματα αντηλιακού.

EA84FB29 7A61 43AA 9C6F AF493264597F
Ανά 3-4 φορές που το χρησιμοποιείτε βάλτε μικρή ποσότητα ήπιου υγρού απορρυπαντικού, καλύτερα όχι σκόνη, και τρίψτε καλά. Αποφύγετε να το κρεμάσετε για να στεγνώσει όπως κάνετε με τα άλλα ρούχα και προτιμήσετε μία επίπεδη επιφάνεια ώστε να μην ξεχειλώσει.

Επίσης, είναι σημαντικό να μην το απλώνετε να στεγνώσει στον ήλιο γιατί μπορεί να χαλάσει το χρώμα του και να ξεχειλώσει. Αφήστε το να στεγνώσει είτε μέσα στο σπίτι είτε στην σκιά.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram