Λεβάντα και ακόμη 4 αιθέρια έλαια για τις ημικρανίες

Δημοσιεύθηκε 29 Μαΐου, 2024

Είναι πολύς ο κόσμος που υποφέρει από ημικρανίες. Από αυτούς τους ξαφνικούς, έντονους κι επίμονους πονοκεφάλους που πολλές φορές σε κρατούν καθηλωμένη στο κρεβάτι με το χέρι στο μέτωπο μην μπορώντας πραγματικά να κάνεις τίποτε άλλο.

Παυσίπονα δεν σε πιάνουν, ούτε ο ύπνος κάνει τίποτα κι εσύ είσαι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Δεν θέλεις να σου μιλάει άνθρωπος. Αλήθεια, σκέφτηκες τη λύση των αιθέριων ελαίων; Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται μπορούν να σε ανακουφίσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα αιθέρια έλαια – «σύμμαχοι» ενάντια στις ημικρανίες
Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή! Τι εννοούμε ότι ανακουφίζουν τα αιθέρια έλαια; Εννοούμε ότι η μυρωδιά των αιθέριων ελαίων – μέσω της αρωματοθεραπείας, δηλαδή- θα σε κάνει να ηρεμήσεις, να χαλαρώσεις κι έτσι να καταπολεμήσεις την ημικρανία. Αρκεί να αφήσεις σε ένα βαζάκι με αιθέρια έλαια ανοιχτό στον χώρο όπου βρίσκεσαι και αμέσως θα νιώσεις καλύτερα. Εναλλακτικά, μπορείς να βρέξεις ένα βαμβάκι με αιθέρια έλαια και να το ακουμπήσεις στον λαιμό σου ή να ρίξεις 2-3 σταγόνες αιθέριων ελαίων σε ένα ζεστό πανί και να κάνεις ελαφρύ μασάζ στο μέτωπο. Γρήγορα θα νιώσεις καλύτερα.

Κι αν αναρωτιέσαι ποια… αιθέρια έλαια να προτιμήσεις, οι επιλογές είναι αρκετές. Τα 5 καλύτερα που πραγματικά θα σε ηρεμήσουν και αξίζει να έχεις στο σπίτι σου είναι τα αιθέρια έλαια λεβάντας, δενδρολίβανου, μέντας, το χαμομήλι και ο ευκάλυπτος.

https://youtu.be/yGKEo2mKKTA

Βλέπεις, η λεβάντα – εκτός από την ανακούφιση- βοηθά και στον ύπνο, η μέντα και το δενδρολίβανο έχουν δροσιστικές ιδιότητες που μπορούν να ενεργοποιήσουν τη σωστή κυκλοφορία αίματος στην περιοχή, ενώ το χαμομήλι καθαρίζει τα ιγμόρεια και μειώνει την αρτηριακή πίεση, περιορίζοντας συγχρόνως την ημικρανία.

Αν οι ημικρανίες επιμένουν… προσοχή στο μαγνήσιο
Σε περίπτωση που με όλα τα παραπάνω και με παυσίπονα οι ημικρανίες επιμένουν, σίγουρα θα πρέπει να απευθυνθείς στον γιατρό σου, αλλά και να ελέγξεις τις τιμές του μαγνησίου στον οργανισμό σου.

Κι αυτό, γιατί τα χαμηλά επίπεδα μαγνησίου μπορεί να οδηγήσουν σε ναυτία και μυϊκές συσπάσεις που με τη σειρά τους μπορεί να οδηγήσουν σε πονοκεφάλους ή ημικρανίες. Οπότε, φρόντισε σωστά τον εαυτό σου για να απαλλαχθείς γρήγορα από τις ανυπόφορες ημικρανίες και να είσαι καλά.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram