Γνωρίστε την Λιχάδα!

Δημοσιεύθηκε 3 Νοεμβρίου, 2020

Η Λιχάδα είναι ένα χωριό που βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο της Εύβοιας και απέχει 137 χιλιόμετρα από τη Χαλκίδα. Σύμφωνα με τη μυθολογία το όνομα οφείλεται στον Λίχα, τον υπηρέτη του Ηρακλή. Το χωριό είναι κτισμένο σε πλαγιά του όρου Λίχας σε υψόμετρο 150 μέτρων. Οι κάτοικοί του ασχολούνται κυρίως με γεωργικές δραστηριότητες, την κτηνοτροφία και την αλιεία. Ωστόσο, τους καλοκαιρινούς μήνες υποδέχονται τους επισκέπτες που επιλέγουν την Λιχάδα για τόπο διακοπών.
Στο κέντρο του χωριού υπάρχει ο Ιερός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου όπου βρίσκεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φυσικά, υπάρχουν και άλλα αξιοθέατα και μέρη που είναι κοντά και μπορείτε να επισκεφθείτε, όπως είναι το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 674 μέτρων και έχει θέα τις ακτές και τα βουνά της Μαγνησίας, της Φθιώτιδας και της Βόρειας Εύβοιας. Η θέα θα σας μαγέψει!

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον Κάβο, ο οποίος είναι δυτικά της Λιχάδας και κυριολεκτικά στη μύτη της Εύβοιας. Αποτελεί την τελευταία παραλία της Βόρειας Εύβοιας με πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά, είναι ρηχή και έχει ψιλή άμμο. Το μάτι σας θα χορτάσει από το γαλάζιο της θάλασσας και το πράσινο των πεύκων!

Επιπλέον, αξίζει να πάτε και στα Λιχαδονήσια ή αλλιώς στις Σεϋχέλλες της Εύβοιας, τα οποία βρίσκονται ακριβώς απέναντι από τον Κάβο και είναι μικρά νησάκια στα οποία πας με καραβάκι. Εκεί η παραλία είναι περισσότερο γνωστή και οργανωμένη, και διαθέτει beach bar.

Η Λιχάδα, λοιπόν, αποτελεί έναν προορισμό ο οποίος συνδυάζει και το πράσινο, και τη θάλασσα, και τα όμορφα αξιοθέατα! Λίγες μέρες σε αυτό το μέρος θα σας μείνουν αξέχαστες!

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram