Γιατί πρέπει να πίνεις ζεστό νερό με λεμόνι κάθε πρωί;

Δημοσιεύθηκε 16 Ιανουαρίου, 2024

Η κατανάλωση ζεστού νερού με λεμόνι το πρωί είναι ένα δημοφιλές τελετουργικό υγείας μεταξύ διασημοτήτων και μοντέλων, και υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι είναι ευεργετικό για την υγεία του πεπτικού συστήματος και του ανοσοποιητικού, και ακόμη βοηθά στην απώλεια βάρους.

Νέα έρευνα δείχνει ότι αυτή η συνήθεια μπορεί να βοηθήσει να «ξεπλυθεί» το πεπτικό σύστημα, να ξεκινήσει ο μεταβολισμός και να δοθεί στο σώμα σου μια δόση βιταμίνης C που ενισχύει την ανοσία το πρωί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κατανάλωση ζεστού νερού βοηθά στην απομάκρυνση του υπερβολικού φουσκώματος, αυξάνει τη θερμοκρασία του πυρήνα του σώματος και βοηθά στην πέψη, σύμφωνα με μελέτες. Η Ολλανδή καλλονή Romee Strijd θεωρεί το ζεστό νερό με λεμόνι το «πρωινό ρόφημά της» και επισημαίνει στη δημοφιλή σειρά στο κανάλι της στο YouTube «Τι τρώω σε μια μέρα» ότι «έχει πολλή βιταμίνη C, είναι πραγματικά αναζωογονητικό, με κάνει να νιώθω υγιής». Το μοντέλο προσθέτει, «Νομίζω ότι είναι πραγματικά καλό για την πέψη, οπότε όταν το πίνεις με άδειο στομάχι, ξεκινά την πέψη σου».

Σύμφωνα με έρευνες η πρακτική αυτή ενισχύει την πέψη και βοηθά στην απώλεια βάρους και ανοσίας. Αλλά πρόσεξε να μη βράσεις το νερό ή μαγειρέψεις τα λεμόνια καθώς μπορεί να μειωθεί η ποσότητα βιταμίνης C, αλλά και τα θρεπτικά του συστατικά. Οι ειδικοί προτείνουν ότι το πόσιμο ζεστό νερό το πρωί βοηθά στην «προετοιμασία του εντέρου σου» ή βοηθά στην εκκαθάριση των εντέρων, σταματά το φούσκωμα και αφαιρεί τα υπερβολικά υγρά.

Μήπως να το έβαζες κι εσύ στην καθημερινή σου ρουτίνα;

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram