Να γιατί πρέπει να γυμνάζεσαι έστω και για 5 λεπτά την ημέρα

Δημοσιεύθηκε 8 Ιουλίου, 2020

Αν δεν σου αρέσει με τίποτα η γυμναστική σου έχουμε τον ωραιότερο τρόπο να κρατιέσαι σε φόρμα και να είσαι υγιής, αφιερώνοντας καθημερινά μόλις λίγα λεπτά από το χρόνο σου -για την ακρίβεια από 5 έως 10, κι όμως, πίστεψέ μας αρκούν. Δες παρακάτω τι ακριβώς πρέπει να κάνεις!

Το 7λεπτο τρέξιμο κάθε μέρα προστατεύει την καρδιά
Δεν αποτελεί μυστικό το γεγονός ότι το τρέξιμο είναι καλό για το καρδιοαναπνευστικό σου σύστημα. Παρόλο που δυσκολεύεσαι να πιστέψεις πως με μόλις 7 λεπτά τρέξιμο θα προστατεύσεις την καρδιά σου, η πραγματικότητα είναι αυτή. Συγκριτικά με τους ανθρώπους που δεν τρέχουν ποτέ, εκείνοι που το κάνουν για 51 λεπτά την εβδομάδα ή 7 λεπτά την ημέρα, έχουν κατά 45% μικρότερη πιθανότητα να πεθάνουν από καρδιακά προβλήματα. Κάν’το συνήθεια και βαλ’το στην καθημερινότητά σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η 10λεπτη ποδηλασία αυξάνει τη δύναμη του νου
Ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους για τους οποίους πρέπει να σηκώνεσαι και να γυμνάζεσαι είναι ότι ιδρώνοντας διώχνεις το στρες. Κάνοντας, λοιπόν, 10 λεπτά ποδήλατο δεν γίνεσαι πιο λειτουργική στη δουλειά σου και πιο οργανωτική αλλά ταυτόχρονα διώχνεις το άγχος και δυναμώνεις τη σκέψη και το μυαλό σου.

Ακόμα και 5 λεπτά άσκησης γυμνάζουν το σώμα σου
Έρευνες έχουν δείξει πως μικρότερες προπονήσεις με μεγαλύτερη ένταση (όπως είναι οι ασκήσεις Tabata όπου τα δίνεις όλα μέσα σε 4 λεπτά ασκήσεων που υπάρχει εναλλαγή έντονης άσκησης για 20 δεύτερα και χαλάρωσης για 10) μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικές με μεγαλύτερης διάρκειας αλλά πιο χαλαρές προπονήσεις. Γα να δεις, όμως, αποτελέσματα πρέπει να πιέσεις πραγματικά τον εαυτό σου κατά τη διάρκεια των 5λεπτων προπονήσεών σου και να έχεις επιμονή και υπομονή.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram