Γιατί πρέπει να έχεις πάντα φρέσκα λουλούδια στο σπίτι;

Δημοσιεύθηκε 29 Αυγούστου, 2023

Το ότι στέλνουμε λουλούδια σε κάποιον για να νιώσει καλύτερα, για να τον συγχαρούμε και να τον συλλυπηθούμε, είναι κάτι που ξέραμε. Είναι όμορφα να τα βλέπεις και υπέροχα να τα μυρίζεις. Ένα μπουκετάκι το Σάββατο από τη λαϊκή και η μέρα σου έφτιαξε.

Η καραντίνα επίσης έφερε στις ζωές μας την κηπουρική και τα φυτά στο μπαλκόνι, ακόμα και για εμάς που τα σνομπάραμε. Ή που βαριόμασταν να ασχοληθούμε. Τώρα όμως θα ανακαλύψεις ότι δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα από όλα αυτά. Ένα μπουκέτο φρέσκα λουλούδια αρκεί για να έχεις και καλή διάθεση και καλή υγεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό υποστηρίζει τουλάχιστον μία νέα έρευνα που διεξήχθη από την Αμερικανική Κοινότητα Επιστήμης της Κηπουρικής. Μελέτησαν την επίδραση των φυτών σε ασθενείς που έχουν εγχειριστεί και κατά πόσο τα λουλούδια έχουν θεραπευτικές ιδιότητες. Τα αποτελέσματα ήταν το λιγότερο σοκαριστικά.

Resizer 15914585829661

90 ασθενείς χωρίστηκαν σε δωμάτια, με φυτά και άνευ. Σύμφωνα με την έρευνα, εκείνοι που είχαν εκτεθεί σε λουλούδια, είχαν χαμηλότερη πίεση και παλμούς, λιγότερο πόνο, άγχος και κούραση. Ταυτόχρονα, παρουσίαζαν πιο θετικά συναισθήματα και ικανοποίηση για το δωμάτιό τους. Σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες, η έρευνα υπαινίσσεται ότι τα λουλούδια λειτουργούν σαν συμπληρωματικό φάρμακο.

Μία ακόμη έρευνα έρχεται να στηρίξει την προηγούμενη και μάς λέει ότι ένα βάζο με φρέσκα λουλούδια, και πιο συγκεκριμένα κόκκινα τριαντάφυλλα, σε δωμάτιο γυναικών μεγαλύτερης ηλικίας, τις έκανε να χαλαρώσουν και να αποβάλουν το άγχος τους. Δεν ξέρω για εσένα, αλλά εγώ μόλις ανακάλυψα το νέο μου χόμπι. Ξέραμε τη σημασία των λουλουδιών τη ζωή μας, αλλά δεν φανταζόμουν ότι μειώνουν τον σωματικό πόνο. Άρα όλοι χρειαζόμαστε λίγα λουλούδια πού και πού.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram