Γιατί δεν πρέπει να υποχωρείτε στους τσακωμούς με το παιδί σας!

Δημοσιεύθηκε 23 Ιουνίου, 2020

Έχετε διαπιστώσει ότι οι προσπάθειές σας να κάνετε το παιδί σας να πειθαρχήσει σε όσα του λέτε πέφτουν στο κενό; Μήπως φταίει η τακτική σας; Μήπως δεν είστε και τόσο πειστική στο ότι θα εφαρμόσετε όλα όσα το απειλείτε ότι θα του κάνετε;

Δύο είναι λοιπόν τα μεγάλα λάθη στο θέμα της επιβολής πειθαρχίας στα παιδιά: το πρώτο είναι ότι πολλές φορές τα τρομάζουμε με υποτιθέμενες τιμωρίες, τις οποίες δεν τηρούμε ποτέ, και το δεύτερο ότι επικαλούμαστε κάποιον ή κάτι που τα τρομάζει για να πειθαρχήσουν και να μας κάνουν το… χατίρι!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και στις δύο περιπτώσεις η τακτική που ακολουθούμε είναι λανθασμένη, έστω και αν κάποιες φορές βλέπουμε τελικά τα παιδιά μας να υποχωρούν.

Το πιθανότερο είναι ότι θα πειθαρχήσουν την πρώτη φορά, ίσως και τη δεύτερη, αλλά μετά θα σας… ψυχολογήσουν και θα αντιληφθούν τι πραγματικά εννοείται και φυσικά θα το εκμεταλλευτούν!

Γι’ αυτό προτιμήστε τις «καθαρές» κουβέντες, θέστε όρια, επιβάλετε συνέπειες, ιδίως όταν τις ξεστομίζετε σαν απειλές, και δώστε στο παιδί σας να καταλάβει ξεκάθαρα πόσο αποφασισμένη είστε να διατηρήσετε εσείς τα ηνία του παιχνιδιού!

Οποιαδήποτε παλινωδία εκλαμβάνεται από τα μικρά μας «τερατάκια» ως αδυναμία και να είστε σίγουρες ότι δεν πρόκειται να σας αφήσουν σε «χλωρό κλαρί».

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram