Υπάρχει πιο καλοκαιρινό φαγητό από τα
Γεμιστά της Μαμάς;
Αξία ανεκτίμητη...
Τι θα χρειαστείς:
15 κσ ρύζι Καρολίνα
4 ντομάτες ώριμες
4 πιπεριές
4 μελιτζάνες
2 πατάτες
2 κολοκυθάκια
2 κρεμμύδια μεγάλα
2 σκελίδες σκόρδο
5 κλωναρακια Μαϊντανό
1 χούφτα δυόσμο
1 κσ πελτέ
1 σφηνάκι κρασί
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Φρυγανιά τριμμένη
Πως θα τα φτιάξεις:
Ανοίγουμε τις ντομάτες και βγάζουμε το εσωτερικό και το κρατάμε για την γέμιση.
Το ίδιο κάνουμε με τις μελιτζάνες και τις πιπεριές χωρίς να κρατάμε το εσωτερικό.
Γέμιση
Σώταρε το κρεμμύδι και το σκόρδο για δύο λεπτά.
Τρίψε μισή πατάτα και ένα κολοκυθάκι και σώταρε ελαφρώς μαζί με τα κρεμμύδια, σβήσε με 1 σφηνάκι κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το κρασί ρίξε τον πελτέ και το εσωτερικό από τις ντομάτες, πρόσθεσε 3 ποτήρια νερό το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, δυόσμο και ανακάτεψε. Σβήσε το μάτι καί άφησε 2 με 3 λεπτά να φουσκώσει το ρύζι.
Και γέμισε τα λαχανικά ...
Τοποθέτησετα σε ένα ταψί.
Κόψε την πάτα και το κολοκύθι σε κομμάτια και τοποθέτησετα ενδιάμεσα στα γεμιστά.
Ρίξε αλάτι, πιπέρι, λάδι και λίγο νερό από πάνω.
Πασπάλισε με τριμμένη φρυγανιά από πάνω και ψήσε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω για μιάμιση ώρα ανάλογα το φούρνο...
Καλή όρεξη...
Ευχαριστούμε τον Λευτέρη και τη Γιάννα Καραμούζη για τη συνταγή!
Μπες στο κανάλι του Λευτέρη Καραμούζη εδώ ⬇️
https://www.youtube.com/channel/UC-gD2wmujzjaGwhrElUJg0Q