Φθινοπωρινή τριχόπτωση: 5 tips για να την αντιμετωπίσεις

Δημοσιεύθηκε 27 Σεπτεμβρίου, 2020

Με το που έρχεται το φθινόπωρο, εσύ βλέπεις όλο και περισσότερες τρίχες να σου μένουν στα χέρια. Χτενίζεσαι; Βλέπεις τα μισά μαλλιά σου πάνω στη βούρτσα. Λούζεσαι; Και πάλι αρκετές τρίχες μένουν στα χέρια σου. Και κάπου εκεί αρχίζει μια μικρή ανησυχία και ένας πανικός… Ψυχραιμία!

Η τριχόπτωση του φθινοπώρου διαρκεί περίπου 4-6 εβδομάδες και είναι απολύτως φυσιολογική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, είναι απολύτως κατανοητό να σε ενοχλεί αυτή η κατάσταση και να θέλεις να κάνεις κάτι για να μειώσεις την τριχόπτωση και να δυναμώσεις την τρίχα.

Διάβασε 5 tips, τα οποία θα σε βοηθήσουν να μειώσεις την απώλεια των τριχών και να αποκτήσεις ακόμα πιο δυνατά και υγιή μαλλιά.

#1. Ενίσχυσε τη διατροφή σου. Μια ισορροπημένη διατροφή δεν είναι αναγκαία για την καλή υγεία του σώματός μας, αλλά και για την υγεία του δέρματος και των μαλλιών. Ένταξε στο διατροφολόγιό σου τροφές με λιπαρά οξέα, όπως αβοκάντο, αμύγδαλα και σολομό, που θα δώσουν extra boost στην υγεία των μαλλιών σου.

#2. Πήγαινε για κούρεμα. Όταν χάνεις μαλλιά το τελευταίο πράγμα που σκέφτεσαι είναι να επισκεφθείς το κομμωτήριο και να κουρευτείς. Ένα κούρεμα θα κάνει αμέσως τα μαλλιά σου πιο λαμπερά και δυνατά.

#3. Μείωσε τη χρήση θερμαντικών εργαλείων. Τα μαλλιά σου μετά τις καλοκαιρινές διακοπές είναι αρκετά ταλαιπωρημένα. Σε συνδυασμό με την εποχική τριχόπτωση και τα θερμαντικά εργαλεία, μπορεί να γίνουν ακόμα πιο αδύναμα. Περιόρισε, λοιπόν, το styling και προσπάθησε να τα περιποιείσαι με no heat τεχνικές.

#4. Μην ξεχνάς το conditioner. Ένα conditioner βαθιάς θρέψης και κατά του σπασίματος της τρίχας θα βοηθήσει τα μαλλιά σου να δυναμώσουν αρκετά.

#5. Περιόρισε το άγχος και το στρες. Το στρες οδηγεί στη συστολή των αιμοφόρων αγγείων, η οποία περιορίζει την πρόσβαση των ευεργετικών ουσιών στα μαλλιά. Αυτό σημαίνει πως, ακόμα κι αν χρησιμοποιείς τα κατάλληλα προϊόντα μαλλιών για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, το άγχος ίσως να μην επιτρέψει να δράσουν στο μέγιστο.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram