Η Φινλανδία είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα, ξανά φέτος

Δημοσιεύθηκε 22 Μαρτίου, 2021

Η πανδημία του κορωνοϊού άλλαξε πολλά, όχι όμως και την κορυφή της κατάταξης με τις πιο ευτυχισμένες χώρες του πλανήτη, όπου βρίσκεται ξανά η Φινλανδία.

Η Φινλανδία αναδείχθηκε για τέταρτη χρονιά η πιο ευτυχισμένη χώρα στον πλανήτη, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση World Happiness Report που υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 68η θέση της κατάταξης, ενώ η Κύπρος είναι 39η.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα της Gallup, που ζήτησε από τους κατοίκους 149 χωρών να βαθμολογήσουν την ευτυχία τους. Επίσης, έλαβαν υπόψη παράγοντες όπως το ΑΕΠ, η κοινωνική υποστήριξη, η προσωπική ελευθερία και τα επίπεδα διαφθοράς, προκειμένου να δώσουν μια «βαθμολογία ευτυχίας» σε κάθε χώρα, που αποτελεί τον μέσο όρο των τελευταίων τριών ετών.

Για μία ακόμη φορά η κορυφή είναι ευρωπαϊκή υπόθεση. Πίσω από τη Φινλανδία ακολουθούν Δανία, Ελβετία, Ισλανδία και Ολλανδία. Η Νέα Ζηλανδία υποχώρησε μία θέση και είναι στην 9η, αλλά παραμένει η μοναδική μη ευρωπαϊκή χώρα στην πρώτη δεκάδα.

Στον αντίποδα, το Λεσότο, η Μποτσουάνα, η Ρουάντα, η Ζιμπάμπουε και το Αφγανιστάν- που είναι τελευταίο στην κατάταξη- θεωρούνται οι λιγότερο ευτυχισμένες χώρες στον πλανήτη.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram