Φακοί επαφής που...αντικαθιστούν το smartphone σου! (photo & video)

Δημοσιεύθηκε 7 Απριλίου, 2021

Είναι ένα τρομακτικό αλλά υπαρκτό σενάριο. Με ένα βλεφάρισμα θα χειρίζεσαι την ιντερνετική σου ζωή. Μήπως είμαστε όλοι κομπάρσοι σε κάποιο επεισόδιο του Black Mirror;

Φτάσαμε στο 2021 και ίσως θα έπρεπε να το περιμένουμε. Στην Καλιφόρνια, άλλωστε, είναι γνωστό πως τους αρέσει να πειραματίζονται και κάθε νέα startup εταιρεία επιδιώκει να αφήσει το στίγμα της στο χώρο της τεχνολογίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος στην Silicon Valley και μόνο οι δυνατοί και οι πρωτοπόροι επιβιώνουν. Η Mojo Vision μοιάζει να το γνωρίζει πολύ καλά και έχει πάρει τα μέτρα της.

Έτσι, σύμφωνα πάντα με το Wired, η νεοσύστατη εταιρεία έκανε γνωστό πως σκοπεύει να δημιουργήσει τους πρώτους φακούς επαφής για «invisible computing», δηλαδή για αόρατη χρήση της οθόνης του κινητού σου. Με λίγα λόγια, με κάθε σου βλεφάρισμα, θα χειρίζεσαι την ιντερνετική σου ζωή. Η οθόνη θα βρίσκεται στα μάτια σου και τώρα μπορείς ελεύθερα να αναρωτηθείς αν είμαστε όλοι κομπάρσοι σε κάποιο επεισόδιο του Black Mirror.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια τεχνολογία η οποία θα αφήνει να είσαι ο εαυτό σου, χωρίς να σου αλλάζει την εξωτερική εμφάνιση, χωρίς να σε κάνει να μοιάζεις περίεργος όταν περπατάς στο δρόμο», σχολίασε ο Mike Wiemer, συνιδρυτής της Mojo Vision. Ο χρόνος που απαιτείται για τη δημιουργία των ιδιαίτερων αυτών φακών επαφής, είναι τουλάχιστον δύο χρόνια αν και μέχρι τότε, κανείς δεν ξέρει τι άλλο θα βρούμε μπροστά μας.

Δες το video:

 

[intense_video video_type="youtube" video_url="https://www.youtube.com/watch?v=pV52DF5IrEc&feature=emb_title"]

 

Τα σχόλια δικά σας!

 

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram