Τα διαφορετικά είδη αργίλου που θα φροντίσουν το δέρμα σου

Δημοσιεύθηκε 16 Μαΐου, 2021

Κι αν νομίζεις πως υπάρχει μόνο ένα είδος αργίλου είσαι γελασμένη! Πράσινη, ροζ, κόκκινη ή λευκή; Μάθε ποια πρέπει να προτιμήσεις ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου

Ιδιοκτήτες πολλές και θεραπευτικές. Το προϊόν αυτό της φύσης περιέχει διάφορα μετάλλα και μεγάλη ποικιλία στους χρωματισμούς της, η οποία οφείλεται στην περιεκτικότητά τους σε οξείδια του σιδήρου και του μαγνησίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποια είναι όμως τα είδη αργίλου και ποια χρειάζεσαι σε κάθε περίπτωση; 

Πράσινη άργιλοs
Η πράσινη άργιλος συνιστάται ιδιαιτέρως για επιδερμίδες με τάσεις ακμής γιατί ρυθμίζει αποτελεσματικά την έκκριση σμήγματος, συσφίγγει τους πόρους και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα. Χάρη στις αποτοξινωτικές ιδιότητές της, καθαρίζει σε βάθος, τονώνει την επιδερμίδα και την αφήνει απαλή και λαμπερή.

Κόκκινη άργιλος
Η κόκκινη άργιλος είναι ιδανική για βαθύ καθαρισμό της επιδερμίδας καθώς είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία και μεταλλικά άλατα. Η απορροφητική του ικανότητα της, της επιτρέπει να μειώνει τις ατέλειες και να καθαρίζει σε βάθος τους πόρους της επιδερμίδας.

Ροζ άργιλος
Η ροζ άργιλος είναι μείγμα από κόκκινο και λευκό άργιλο που χρησιμοποιείται κυρίως για ευαίσθητες και ώριμες επιδερμίδες. Είναι πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία, αποκαθιστά το φυσιολογικό pH, και αναζωογονεί την επιδερμίδα που «υποφέρει» από τη μόλυνση της ατμόσφαιρας. Η ροζ άργιλος είναι ιδιαίτερα δραστική και ενδέχεται να δημιουργήσει τοπικές κοκκινίλες μετά από την εφαρμογή της – πρόκειται όμως, για μία παροδική αντίδραση της επιδερμίδας στα δραστικά συστατικά της.

Λευκή άργιλος
Η λευκή άργιλος συνδυάζεται τέλεια με τα φυτικά έλαια και τα ανθόνερα για την παρασκευή απόλυτα προσωπικών θεραπειών προσώπου, κυρίως για τα ξηρά, ευαίσθητα, αφυδατωμένα δέρματα. Η λευκή άργιλος «καολίνα» είναι εξαιρετικά λεπτή, με ουδέτερο pH και ισχυρές καθαριστικές ιδιότητες. Ηρεμεί την ερεθισμένη, ευαίσθητη επιδερμίδα, την καθαρίζει απαλά ενώ παράλληλα χαρίζει μοναδική απαλότητα.

 

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram