Οι επιπτώσεις στην υγεία όταν κοιτάτε συνεχώς στην οθόνη του κινητού σας

Δημοσιεύθηκε 18 Σεπτεμβρίου, 2020

H τεχνολογία μπορεί να έχει πολλά θετικά οφέλη ως προς την επαφή σας με τον έξω κόσμο σας, αλλά χρειάζεται να θέσετε ορισμένα όρια ως προς την ορθή και μη αλόγιστη χρήση της.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη είναι άμεσα εξαρτημένοι από τα κινητά τους τηλέφωνά, επειδή τους παρέχουν συνεχή ανατροφοδότηση και συναισθηματική ικανοποίηση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποιες είναι όμως οι επιπτώσεις που έχουν στην υγεία μας τα κινητά τηλέφωνα;

Επιβάρυνση του αυχένα

Ένα από τα κύρια προβλήματα είναι το στέλεχος του λαιμού, το οποίο επηρεάζεται άμεσα από την κλίση προς τα εμπρός ή κρατώντας το κεφάλι σε αμήχανες θέσεις, ενώ βλέπετε κάτι στο κινητό σας.

Καταπόνηση ματιών

Η εκτεταμένη χρήση ψηφιακών συσκευών και η έκθεση σε οθόνες μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ψηφιακή καταπόνηση των ματιών. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν θολή όραση, πρόβλημα εστίασης σε ένα αντικείμενο, κόκκινα, κουρασμένα ή ξηρά μάτια, καθώς και πονοκεφάλους.

Προβλήματα στους αντίχειρες

Ο καταπονημένος αντίχειρας είναι ένας άλλος κοινός τραυματισμός που παρατηρείται σε ασθενείς που ξοδεύουν πάρα πολύ χρόνο στα τηλέφωνά τους.

Εκτός από την αρνητική επίδραση στο σώμα μας, η συνεχής εξέταση των τηλεφώνων μπορεί να επηρεάσει άμεσα και την ψυχική υγεία.

Διαταραχές στον ύπνο

Το συνεχόμενο τσεκάρισμα του τηλεφώνου όχι μόνο κρατά τον εγκέφαλό σε εγρήγορση, αλλά στην πραγματικότητα επηρεάζει και καταστέλλει τα επίπεδα μελατονίνης. Η λάμψη από την οθόνη του κινητού διατηρεί τον εγκέφαλο ενεργό, δεν σας επιτρέπει να χαλαρώσετε και να ηρεμήσετε, ώστε να κάνετε έναν καλό ύπνο.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram