Επίπεδη κοιλιά; Με αυτά τα τρόφιμα θα τα καταφέρετε

Δημοσιεύθηκε 7 Μαΐου, 2021

Όλες θελουμε επίπεδη κοιλιά και όλες ψάχνουμε τους τρόπους! Αντί να παιδευόμαστε μπορούμε να προσθέσουμε μερικά απλά τρόφιμα στη διατροφή μας!

Τα παρακάτω θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε λεπτή τη μέση σας, μειώνοντας το φούσκωμα, ενισχύοντας τον μεταβολισμό και δίνοντας στο σώμα σας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που βοηθούν την απώλεια βάρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αγγούρια

«Χάρη στην φλαβονοειδή αντιοξειδωτική ένωση κουερσετίνη (που μειώνει το πρήξιμο) και την υψηλή περιεκτικότητα σε νερό (96%), τα αγγούρια μπορούν σίγουρα να βοηθήσουν στην αποτροπή του φουσκώματος», λέει ο Gans. Αυτό το τραγανό λαχανικό είναι επίσης εξαιρετικά εύκολο στην κατανάλωσή του: Μπορείτε να το προσθέσετε σε κάθε είδους σαλάτα, να το απολαύσετε μαζί με το γιαούρτι σας ή να το κόψετε σε sticks και να το έχετε ως ένα γρήγορο σνακ στο ψυγείο σας.


Μπανάνες

Ψάχνετε για ένα θρεπτικό απογευματινό σνακ; Μια μπανάνα μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή! Εκτός από κάλιο, περιέχει ανθεκτικό άμυλο, έναν υγιεινό υδατάνθρακα που το σώμα σας χωνεύει αργά και μπορεί να σας κρατήσει γεμάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Το ανθεκτικό άμυλο σταθεροποιεί επίσης τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και ενισχύει τη μικροχλωρίδα του εντέρου.

Ακόμα πιο καλά νέα για τους κοιλιακούς σας: «Οι μπανάνες μπορούν να βοηθήσουν στην αποτροπή της κατακράτησης υγρών στο σώμα μας ρυθμίζοντας τα επίπεδα νατρίου» αναφέρει ο Gans, «μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο για φούσκωμα», συνεχίζει.


Παπάγιες

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αγαπάτε αυτό το έντονα χρωματισμένο τροπικό φρούτο που αποτελεί μια πλούσια πηγή βιταμινών Α, C, Ε και φυλλικού οξέος. Η παπάγια περιέχει επίσης ένα ένζυμο που ονομάζεται παπαΐνη, το οποίο βοηθά το σύστημα γλυκαιμικού δείκτη σας να διασπάει τα τρόφιμα που είναι δύσκολα να χωνέψει ο οργανισμός σας, οπότε με τη σειρά του αποτρέπει τη φλεγμονή και το οίδημα της κοιλιάς. Εκτός από την κατανάλωση μιας φρέσκιας παπάγιας, μπορείτε να βρείτε αυτό το φρούτο και στην αποξηραμένη του μορφή. Ταιριάζει υπέροχα στις σαλάτες και σε ορισμένα πιάτα.


Τροφές Ολικής Άλεσης

Όταν λέμε «προϊόντα ολικής άλεσης» αναφερόμαστε στον τρόπο παρασκευής τους, κατά τον οποίο ο καρπός της τροφής (συνήθως των δημητριακών) αλέθεται ολόκληρος χωρίς να έχει προηγουμένως απομακρυνθεί ο φλοιός του. Αυτές οι τροφές βοηθούν πραγματικά στο να παραμείνετε αδύνατοι καθώς η υψηλή περιεκτικότητά τους σε ίνες αυξάνει το αίσθημα του κορεσμού. Σε έρευνα, επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν τακτικά δημητριακά ολικής αλέσεως είχαν 49% χαμηλότερο κίνδυνο αύξησης του σωματικού βάρους με την πάροδο του χρόνου.

«Βοηθούν στην καλύτερη ρύθμιση της γλυκόζης του αίματος και των επιπέδων ινσουλίνης σε σύγκριση με τις επεξεργασμένες τροφές.» εξηγεί η Cynthia Sass, MPH, RD, συντάκτρια διατροφής στο Health Magazine. Συνιστά να ξεκινάτε την ημέρα σας με βρώμη, να τρώτε pop-corn για snack (ναι, είναι ολικής άλεσης!) και να προτιμάτε quinoa ή καστανό ρύζι αντί για λευκο.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram