Εύκολοι τρόποι για να διώξεις το άγχος από τη ζωή σου

Δημοσιεύθηκε 21 Απριλίου, 2021

H ψυχαναλυτική θεωρία του Freud αναφέρει πως το στρεςείναι αποτέλεσμα της μεταμόρφωσης της λιμπιντικής ενέργειας. Αργότερα υποστηρίχθηκε πως η εκδήλωση του άγχους προκύπτει λόγω της αποτυχημένης προσπάθειας απώθησης και δόμησης νευρωσικών συμπτωμάτων. Ό,τι κι αν ισχύει επιστημονικά, ξέρεις πως το άγχος είναι ένας από τους παράγοντες που κάνουν τη ζωή σου δύσκολη. Μη διαχειρίσιμες καταστάσεις μπορεί να σου προσφέρει το διαρκές άγχοςγια αυτό και καιρός είναι να μάθεις να το ελέγχεις και να το απομακρύνεις.

1. Συχνή άσκηση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σωματική άσκηση σε βοηθά να καθαρίσεις το μυαλό σου και μειώνει τα επίπεδα του στρες. Οι δραστηριότητες που απαιτούν την πνευματική σου συγκέντρωση όπως η yoga είναι οι καλύτερες. Ψηλά στη λίστα βρίσκουμε και το τρέξιμο σε περίπτωση που θέλεις κάτι με περισσότερη κίνηση.

2. Θέσε πολλούς και μικρούς στόχους

Κάθε φορά που θα φτάνεις τον στόχο σου θα νιώθεις ανακούφιση και το αίσθημα της επιτυχίας θα σε βοηθά να πας ένα βήμα παρακάτω. Αμέσως θα νιώσεις πως ελέγχεις τη ζωή σου και θα είσαι σίγουρη για εσένα.

3. Άσε κάτι και για αύριο

Αν πρέπει να πάρεις μία δύσκολη απόφαση θα χρειαστείς το χρόνο σου. Μην πιεστείς ακόμα κι αν οι συνθήκες το απαιτούν. Ζήτα τη βοήθεια ανθρώπων που εμπιστεύεσαι και προσπάθησε να επεξεργαστείς τις πληροφορίες χωρίς βιασύνη.

4. Βάλε όρια μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής

Μην πηγαίνεις τα επαγγελματικά σου στο σπίτι και τα προσωπικά σου στο γραφείο. Καλό θα ήταν να βάλεις όρια και να μην αφήνεις τα εργασιακά να επηρεάζουν την οικογενειακή σου ζωή.

5. Τα πιο δύσκολα το πρωί

Κάνε τις πιο δύσκολες δουλειές της ημέρας το πρωί για να φύγουν από το μυαλό σου και να μη σε απασχολούν συνεχώς. Επίσης το πρωί έχεις πιο πολλή ενέργεια, άρα είσαι και πιο αποτελεσματική.

6. Πρωινό ξύπνημα

Μελέτες έδειξαν πως οι πιο επιτυχημένοι CEOs ανά τον κόσμο βάζουν ξυπνητήρι 05:00-06:00 το πρωί. Άρα ξέρεις τι ώρα πρέπει να ξυπνήσεις αύριο.

 

 

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram