Διπλή αποζημίωση για τα μειωμένα ενοίκια

Δημοσιεύθηκε 30 Ιουνίου, 2020

Πάνω από 138.000 ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν υποβάλει δήλωση Covid για τα χαμένα ενοίκια. Εως 1η Ιουλίου η υποβολή των δηλώσεων Covid.

Τι ισχύει για την αφαίρεση των φορολογικών υποχρεώσεων και πως μεγιστοποιείται το όφελος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διπλή έκπτωση φόρου θα κερδίσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι εισπράττουν μειωμένα κατά 40% ενοίκια από το Μάρτιο που ξέσπασε η πανδημία και παράλληλα πληρώνουν στην ώρα τους τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Το 30% των «χαμένων» ενοικίων θα αφαιρεθεί από το φόρο εισοδήματος ή και τον ΕΝΦΙΑ, ενώ όσοι εξοφλούν εμπρόθεσμα φόρους (πχ. φόρο κληρονομιάς) και δόσεις από ρυθμίσεις οφειλών θα πάρουν έξτρα έκπτωση ίση με το 25% των ποσών που θα έχουν πληρώσει για τους μήνες Μάρτιο έως Ιούνιο η οποία θα φανεί στον προσωπικό τους λογιαρισμό στο Τaxisnet τον Ιούλιο.

Η έκπτωση 25% ισχύει μόνο για τις φορολογικές υποχρεώσεις Μαρτίου, Απριλίου, Μαίου και Ιουνίου. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει μέχρι την Τετάρτη 1η Ιουλίου να υποβάλουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ τη «Δήλωση Covid» όπου θα δηλώσουν τα μειωμένα κατά 40% ενοίκια που έχουν λάβει. Μέχρι χθες το απόγευμα 185.765 φορολογούμενοι είχαν οριστικοποιήσει τις δηλώσεις COVID, ενώ έχουν υποβληθεί και 9.306 τροποποιητικές δηλώσεις.

 

 

 

Dimosio.gr

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram