Οι διατροφικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να βρεις ξανά τη φόρμα σου!

Δημοσιεύθηκε 11 Μαρτίου, 2021

Τον τελευταίο χρόνο, η καθημερινότητά σου άλλαξε σε βαθμό που δεν μπορούσες ποτέ να φανταστείς. Ακόμη όμως και αν κατάφερες να προσαρμοστείς στη νέα καθημερινότητα, τα νέα δεδομένα στη ζωή σου είχαν ως αποτέλεσμα να αμελήσεις κάποιες από τις υγιεινές σου συνήθειες, ειδικότερα σε ό,τι αφορά στη διατροφή σου.

Πώς μπορείς, λοιπόν, να επαναφέρεις τη διατροφή σου σε πρόγραμμα; Το μυστικό στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι να κάνεις αλλαγές στον τρόπο ζωής σου, οι οποίες ευνοούν την υγιεινή διατροφή, τόσο όσον αφορά στο σήμερα, όσο και στο αύριο. Συνέχισε, λοιπόν, να διαβάζεις για να ανακαλύψεις τις διατροφικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να ξαναβρείς τη φόρμα σου και να υιοθετήσεις νέες, υγιεινές συνήθειες!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνέχισε το υγιεινό μαγείρεμα στο σπίτι

Ένα θετικό στοιχείο που μας έμεινε από την περσινή χρονιά, είναι το ότι οι περισσότερες από εμάς, αρχίσαμε να μαγειρεύουμε στο σπίτι. Ακόμα και όταν ξανανοίξουν τα εστιατόρια, λοιπόν, το να μαγειρεύεις τα περισσότερα γεύματα στο σπίτι, θα σε βοηθήσει να συνεχίσεις να καταναλώνεις περισσότερες τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν θέλεις να φροντίσεις, λοιπόν, τη διατροφή σου, αξίζει να εμπλουτίσεις τη μαγειρική σου με φρούτα και λαχανικά, αλλά και υγιεινά λιπαρά, όπως το ελαιόλαδο, το αβοκάντο και το ψάρι, καθώς και δημητριακά ολικής άλεσης και όσπρια με υψηλή περιεκτικότητα σε εδώδιμες ίνες, αλλά και άπαχες πρωτεϊνούχες τροφές, συμπεριλαμβανομένων και των φυτικών πρωτεϊνών. Παρόλο που για πολλές από εμάς το μαγείρεμα είναι κουραστικό, οι νέοι πειραματισμοί στην κουζίνα με φρέσκα υλικά και νέες συνταγές μπορούν να κάνουν την υγιεινή διατροφή νόστιμη και διασκεδαστική.

Προσπάθησε να απολαμβάνεις το υγιεινό φαγητό απ’ έξω

Μέχρι να μπορείς να γευματίσεις ξανά σε κάποιο εστιατόριο, θα συνεχίσεις να στρέφεσαι στο έτοιμο φαγητό απ’ έξω για αλλαγή στην καθημερινότητα σου, αλλά και για να στηρίζεις τις αγαπημένες σου τοπικές επιχειρήσεις. Αντί να χρησιμοποιείς όμως τις παραγγελίες ως δικαιολογία για τις διατροφικές σου ατασθαλίες, προσπάθησε να επιλέγεις γεύματα που ταιριάζουν περισσότερο σε ένα υγιεινό πρόγραμμά διατροφής. Με λίγα λόγια, αφιέρωσε χρόνο για να επιλέγεις γεύματα που περιλαμβάνουν άφθονα λαχανικά και άπαχη πρωτεΐνη, όπως για παράδειγμα, μια ανάμεικτη σαλάτα πλούσια σε πρωτεΐνες.

Το μυστικό βρίσκεται στην προετοιμασία

Όταν εργάζεσαι από το σπίτι, οι πειρασμοί είναι περισσότεροι και ασυνείδητα, επιθυμείς ένα σνακ ή τρως ανθυγιεινές τροφές, επειδή αποτελούν τις εύκολες και γρήγορες λύσεις. Όμως, είναι εξίσου εύκολο να φτιάξεις ένα υγιεινό σνακ, εάν είσαι οργανωμένη και έχεις έτοιμα όλα τα απαραίτητα υλικά. Για παράδειγμα, μπορείς να φροντίζεις να έχεις πάντα στο ψυγείο σου κομμένα καρότα και σέλινο μαζί με λίγο χούμους, και αμέσως να απολαμβάνεις ένα υγιεινό και γρήγορο σνακ. Επίσης, ένα μπολ με φρέσκα φρούτα πάνω στον πάγκο της κουζίνας, θα σε βοηθά να τρως πιο συχνά υγιεινά σνακ. Επιπλέον, μπορείς να κόψεις ένα μήλο, μια μπανάνα και ξηρούς καρπούς και να φτιάξεις ένα γρήγορο και υγιεινό πρωτεϊνούχο ρόφημα. Ο προγραμματισμός των γευμάτων μπορεί να είναι χρονοβόρος αρχικά, αλλά με αυτόν τον τρόπο, είναι πιο πιθανό να ακολουθήσεις ένα υγιεινό διατροφικό πλάνο όλη την εβδομάδα. Για να συμβεί αυτό, αρκεί απλώς να εφοδιάσεις το ψυγείο, την κατάψυξη και τα ντουλάπια της κουζίνας σου με υγιεινές επιλογές.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram